Skip to main content

«Δεν θα εκτελεστείς παρότι…»: Η σκληρή διευκρίνιση του δικαστή στον 14χρονο δράστη της Τζόρτζια

Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY

Φορώντας ένα πράσινο μπλουζάκι, ο 14χρονος ύποπτος μίλησε ελάχιστα. Κυρίως για να απαντήσει ότι κατανοεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρέθηκαν ο 14χρονος που κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση στο λύκειο της Τζόρτζια και ο πατέρας του.

Ο 14χρονος Κολτ Γκρέι, η φωτογραφία του οποίου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, κατηγορείται για τέσσερις φόνους.

Ο πατέρας του, ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία που προέκυψε από αμέλεια, δολοφονία σε δεύτερο βαθμό και ότι «επέτρεψε» στον γιο του να κατέχει ένα τουφέκι AR-15.

Σε μια τρομακτική «διευκρίνιση» ενώπιον του δικαστηρίου, ο δικαστής ανέφερε ότι ο 14χρονος δεν πρόκειται, λόγω ηλικίας, να αντιμετωπίσει την εκτέλεση  παρότι η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή ήταν ο θάνατος.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση των Γκρέι, πατρός και υιού, στο δικαστήριο, Οι οικογένειες των θυμάτων κάθονταν στην πρώτη σειρά των εδράνων.

Μίλησε ελάχιστα

Φορώντας ένα πράσινο μπλουζάκι, ο 14χρονος ύποπτος μίλησε ελάχιστα. Κυρίως για να απαντήσει ότι κατανοεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Αναγνωρίζοντας το αυξημένο δημόσιο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ο δικαστής επέτρεψε στις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράψουν και να μεταδώσουν ζωντανά τις ακροάσεις.

Ο δικαστής είπε στον Κολτ Γκρέι ότι η μέγιστη ποινή για τις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ήταν θάνατος ή ισόβια κάθειρξη, αλλά αργότερα κάλεσε εκ νέου τον κατηγορούμενο για να διευκρινίσει ότι οι κάτω των 18 ετών δεν μπορούν να εκτελεστούν.

Ο Κόλιν Γκρέι, εμφανίστηκε θλιμμένος κατά τη διάρκεια της απαγγελίας των κατηγοριών. Φορώντας ένα ριγέ πουκάμισο, εθεάθη κάποια στιγμή να κουνιέται πέρα – δώθε.

Ο δικαστής του είπε ότι αντιμετωπίζει συνολικά 180 χρόνια φυλάκιση για τις πράξεις του.

Αμφότεροι θα παραμείνουν υπό κράτηση έως ότου η δίκη τους ξεκινήσει στις 4 Δεκεμβρίου.