Skip to main content

Μήνυμα Ατάλ: Είμαστε ανοιχτοί σε «συμβιβασμούς με άλλες πολιτικές δυνάμεις»

Stephane De Sakutin/Pool via REUTERS

Σε μήνυμά του προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Αναγέννησης, ο Γκαμπριέλ Ατάλ δηλώνει ότι είναι ανοιχτός σε «συμβιβασμούς με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Μια ημέρα μετά την παράδοση της εξουσίας στον Μισέλ Μπαρνιέ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ έστειλε μήνυμα στους βουλευτές της Αναγέννησης την Παρασκευή. «Όπως σας είπα χθες το βράδυ, συνάντησα τον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί», έγραψε.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τους «όρους» για τη «συμμετοχή» της ομάδας της Αναγέννησης του Μακρόν στις υποθέσεις της χώρας. «Του είπα τα κύρια σημεία που προέκυψαν από τη συζήτησή μας στη χθεσινοβραδινή συνάντηση της ομάδας», ανέφερε ο Ατάλ, δηλαδή την ετοιμότητα για «μια ευρεία συσπείρωση, πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές, με τη ρεπουμπλικανική δεξιά, τη ρεπουμπλικανική αριστερά και το κεντρικό μπλοκ». Μια συσπείρωση που θεωρεί ότι ο διάδοχός του είναι ικανός να διαμορφώσει.

Ο Ατάλ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της ομάδας της Αναγέννησης στην Εθνοσυνέλευση στα μέσα Ιουλίου, λέει ότι οι βουλευτές της ομάδας του είναι «ανοιχτοί σε συμβιβασμούς με άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν άλλες προτάσεις».

Μπαρνιέ: «Όλα πάνε πολύ καλά» – Σήμερα η συνάντηση με τον Μακρόν στο Ελιζέ

«Δεν θα υπάρξει καμία επιθυμία εκ μέρους μας να μπλοκάρουμε ή να δώσουμε άνευ όρων υποστήριξη», διαβεβαιώνει. «Θα καθοδηγούμαστε μόνο από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα μας και πιστοί στις αξίες μας», γράφει, προαναγγέλλοντας «περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες ημέρες» με τον νέο πρωθυπουργό, για τις οποίες υπόσχεται να ενημερώσει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, «όπως πάντα».