Skip to main content

Βρετανία: Νέα λεωφορειακή γραμμή για τους Εβραίους του Λονδίνου, λόγω αύξησης αντισημιτικών επιθέσεων

Transport for London

Ήταν από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου Σαντίκ Καν

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, εγκαινίασε μια δοκιμαστική διαδρομή λεωφορείου στο βόρειο Λονδίνο για να βοηθήσει τους Εβραίους Λονδρέζους να αισθάνονται «ασφαλείς όταν μετακινούνται».

Το λεωφορείο 310 εκτελεί δρομολόγια κάθε 20 λεπτά μεταξύ του Stamford Hill στο Hackney και του Golders Green στο Barnet.

Ξεκίνησε ως απάντηση σε μακροχρόνια αιτήματα της εβραϊκής κοινότητας για μια υπηρεσία που να συνδέει τις γειτονιές, δήλωσε το γραφείο του δημάρχου.

Ο Καν δήλωσε ότι η δημιουργία του δρομολογίου, το οποίο λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 19:00 καθημερινά, ήταν μία από τις δεσμεύσεις της επανεκλογής του.

Ραγδαία αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων

Σύμφωνα με στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο αριθμός των αντισημιτικών επιθέσεων στην πόλη αυξήθηκε κατά 278.9% -με 2.068 περιστατικά να έχουν καταγραφεί τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούλιο, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

«Οι οδηγοί εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση αντισημιτικών περιστατικών ώστε οι οικογένειες που χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή να μπορούν να ταξιδεύουν με την πεποίθηση ότι η γραμμή είναι ασφαλής για την κοινότητα», λέει η Ντανιέλα Μάιερς, ακτιβίστρια του Εβραϊκού Φόρουμ Λονδίνου.