Skip to main content

Μακελειό στη Τζόρτζια: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 14χρονου

Πηγή: Barrow County Sheriff’s Office

Τι γνωρίζουμε για τα θύματα

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 14χρονου δράστη του μακελειού στη Τζόρτζια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος άνοιξε πυρ στο λύκειο Apalachee στο Winder την Τετάρτη.

Ο Κόλτ Γκρέι, 14 ετών, από το Γουίντερ, παραδόθηκε όταν ενεπλάκη από αξιωματικούς των σχολικών δυνάμεων μέσα στο σχολείο, ανακοίνωσε η αστυνομία της κομητείας Μπάροου.

Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι «δεν θα δώσει στη δημοσιότητα βίντεο ή ήχο από κάμερες σώματος για να προστατεύσει την ακεραιότητα της έρευνας».

Τα θύματα

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Πρόκειται για δύο μαθητές και δύο καθηγητές.

Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια αναγνώρισε τους νεκρούς ως τον Ρίτσαρντ Άσπινγουολ, 39 ετών, την Κριστίνα Ιρίμι, 53 ετών, και τους Μέισον Σέρμερχορν και Κρίστιαν Ανγκούλο, αμφότεροι 14 ετών.

Richard Aspinwall

Ο Aspinwall, καθηγητής μαθηματικών, περιγράφηκε ως γλυκός και ευγενικός από τη δευτεροετή φοιτήτρια Ariel Bowling, η οποία ήταν στην τάξη γεωμετρίας του Aspinwall στο πρώτο έτος σπουδών της.

«Πάντα παρότρυνε τους μαθητές του για να βεβαιωθεί ότι τα πηγαίνουν καλά στην τάξη του», δήλωσε η Bowling στο CNN, δακρύζοντας καθώς θυμόταν τον εκπαιδευτικό. «Ήταν πολύ γλυκός».

Ο Μάικλ Γκόρντον, ένας άλλος μαθητής, το επανέλαβε αυτό, λέγοντας στο CNN: «Ήταν καλός τύπος … Τον είχα – είμαι στη δέκατη τάξη – οπότε τον είχα για ένα ολόκληρο χρόνο και μου δίδαξε πολλά».

Ο Aspinwall ήταν επίσης βοηθός προπονητή ποδοσφαίρου, υπηρετώντας ως συντονιστής άμυνας στην ομάδα ποδοσφαίρου Apalachee Wildcats.

Christina Irimie

Η Irimie ήταν επίσης καθηγήτρια μαθηματικών στο Γυμνάσιο Apalachee, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου.

Ένας μαθητής, ο Isaac Sanguma, δήλωσε στο CBS Mornings την Πέμπτη ότι δυσκολευόταν με τα μαθηματικά. Αλλά η Irimie ήταν μια «πολύ καλή» καθηγήτρια – της άρεσε να λέει «γλυκανάλατα αστεία», είπε. Ποτέ δεν τον έκανε να αισθάνεται λιγότερο από τον εαυτό του.

«Ποτέ δεν με έκανε να νιώσω χαζός», είπε. «Μπορούσες να κάνεις λάθος σε μια ερώτηση στον πίνακα και δεν θα σε έκανε να νιώσεις χαζός. Θα σε κάνει να νιώσεις ευπρόσδεκτος».

Christian Angulo

Ο Christian, 14 ετών, περιγράφηκε από τη μεγαλύτερη αδελφή του ως ένα «πολύ καλό παιδί», το οποίο ήταν «πολύ γλυκό και τόσο στοργικό».

«Ήταν τόσο αγαπητός από πολλούς», έγραψε η Lisette Angulo σε μια καμπάνια στο GoFundMe για τη συγκέντρωση χρημάτων για την κηδεία του Christian, η οποία περιελάμβανε μια φωτογραφία του εφήβου με μια τούρτα στα 14α γενέθλιά του. «Η απώλειά του ήταν τόσο ξαφνική και απροσδόκητη. Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι. Πραγματικά δεν του άξιζε αυτό».

Mason Schermerhorn

Ο Μέισον ήταν 14χρονος μαθητής στο λύκειο Apalachee.

Με πληροφορίες από CNN, SkyNews