Skip to main content

Γαλλία – Δίκη βιασμού: Ο κόσμος μου καταρρέει, λέει το θύμα, Ζιζέλ Πελικό

REUTERS/Manon Cruz

Επί τρεις ημέρες, η Ζιζέλ Πελικό, το κύριο θύμα αυτής της δίκης παρέμεινε σιωπηλή

Για πρώτη φορά μίλησε η Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη δίκη για ομαδικό βιασμό στη Γαλλία.

Στη δίκη δεκάδων ανδρών που θεωρούνταν ύποπτοι ότι τη βίαζαν για δέκα χρόνια , αφού επικοινωνούσε μέσω Διαδικτύου ο σύζυγός της, το 71χρονο θύμα μίλησε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε, για μένα όλα καταρρέουν, ό,τι έχτισα μέσα σε πενήντα χρόνια», κατέθεσε η 71 ετών Πελικό, αφηγούμενη τη στιγμή που, στις 2 Νοεμβρίου 2020, οι ανακριτές τής έδειξαν τις εικόνες της κακοποίησής της και της είπαν ότι ο σύζυγός της ήταν ο δράστης. Κατηγορείται ότι την είχε ναρκώσει με υπνωτικά χάπια για να μην αντιληφθεί τίποτα.

Η αστυνομία «της έσωσε τη ζωή» «ερευνώντας τον υπολογιστή του συζύγου μου, λέει το θύμα. Σε μια φωτογραφία, «Είμαι αδρανής, στο κρεβάτι μου, και με βιάζουν. Αυτές είναι βάρβαρες σκηνές», συνεχίζει. «Με θεωρούν σαν μια κουρελιασμένη κούκλα», προσθέτει. Επί τρεις ημέρες, το βασικό θύμα αυτής της δίκης παρέμενε στωικό, σιωπηλό, μιλώντας μόνο μέσω των δικηγόρων της, οι οποίοι κυρίως μετέφεραν τη Δευτέρα την άρνησή της για κλειστή συνεδρίαση, ώστε «η ντροπή να αλλάξει πλευρά» .

«Είμαι σαν πυγμάχος που πέφτει και κάθε φορά που πρέπει να σηκώνομαι », επιμένει το θύμα, το οποίο περιέγραφε σύζυγό της ως «ένα καλό τύπο» , «έναν υπέροχο τύπο» στον αστυνομικό που την κάλεσε εκείνη την ημέρα στο Νοέμβριος 2020, πριν της δείξει τις φωτογραφίες.

Από εδώ και στο εξής, τον παρουσιάζει με το συνοπτικό «κ. Π».

Με πληροφορίες από Franceinfo