Skip to main content

Μακελειό στην Τζόρτζια: Στο ραντάρ του FBI το 2023 ο 14χρονος για απειλές μακελειού σε σχολείο

REUTERS/Elijah Nouvelage

Ο Κολτ Γκρέι , αρνήθηκε στην αστυνομία τον Μάιο του 2023 ότι βρισκόταν πίσω από αναρτήσεις που περιείχαν εικόνες όπλων, προειδοποιώντας για πυροβολισμούς σε σχολείο

Ο 14χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο λύκειό του στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, είχε διερευνηθεί πέρυσι από την αστυνομία σχετικά με ανώνυμες διαδικτυακές απειλές για μακελειό, δήλωσε το FBI.

Ο Κολτ Γκρέι, 14 ετών, αρνήθηκε τον Μάιο του 2023 ότι βρισκόταν πίσω από αναρτήσεις στο διαδίκτυο που περιείχαν εικόνες όπλων, προειδοποιώντας για πυροβολισμούς σε σχολείο.

Όπως αναφέρει το BBC, τον Μάιο του 2023 το FBI έλαβε ανώνυμες πληροφορίες για απειλές σχετικά με πράξεις βίας σε σχολείο με τις σχετικές αναρτήσεις να περιλαμβάνουν φωτογραφίες με όπλα.

Ο 13χρονος τότε Γκρέι είχε θεωρηθεί πιθανός ύποπτος και γι’ αυτό είχε ανακριθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του. Στις συζητήσεις με τα στελέχη του FBI o πατέρας του αγοριού είχε πει ότι διατηρούσε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι του υποστηρίζοντας ότι ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά χωρίς επιτήρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FBI τότε κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος για κάποια περαιτέρω κίνηση, ωστόσο οι τοπικές αρχές της Τζόρτζια είχαν ενημερωθεί για παρακολούθηση του Γκρέι.

Ο ύποπτος δράστης άνοιξε πυρ την Τετάρτη στο λύκειο Apalachee στην πόλη Γουάιντερ, σκοτώνοντας δύο καθηγητές και δύο μαθητές, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής τραυματίστηκαν.

Οι δύο εκπαιδευτικοί δίδασκαν μαθηματικά στο λύκειο ενώ ο ένας μαθητής ήταν και μέλος της ομάδας football του σχολείου.

Ο Γκρέι συνελήφθη στην πανεπιστημιούπολη και θα διωχθεί ως ενήλικας.

Με πληροφορίες από BBC

Κάμαλα Χάρις: Να βάλουμε τέλος στην επιδημία της ένοπλης βίας στη χώρα μας