Skip to main content

ΗΠΑ: Το μυστήριο λύθηκε μισό αιώνα μετά – Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που είχε βρεθεί παγωμένος σε σπηλιά προ 47 ετών

Φωτ. Berks County Coroner’s Court

Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του, 5 δεκαετίες μετά τον εντοπισμό της σορού του

Τα στοιχεία του άνδρα, η σορός του οποίου είχε βρεθεί παγωμένη σε σπηλιά της Πενσιλβάνια το 1977, ταυτοποιήθηκαν από τις αμερικανικές αρχές, σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά τον εντοπισμό του σώματός του.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Μπερκς, η σορός ανήκει στον 27χρονο τότε Νίκολας Πολ Γκραμπ από το Φορτ Ουάσιγκτον.

Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του

Οι αρχές δήλωσαν ότι ανακάλυψαν την ταυτότητα του επονομαζόμενου «Pinnacle Man» -από την κορυφή του βουνού, στην περιοχή που βρέθηκε- αφού τελικά εντόπισαν και ταίριαξαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Η ταυτοποίηση της σορού δίνει τέλος σε ένα μυστήριο σχεδόν 50 ετών. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, ο 27χρονος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Αν και τότε ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα, η ταυτοποίησή του δεν είχε καταστεί εφικτή.

Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, τον Αύγουστο, ένας αστυνομικός εντόπισε τα δακτυλικά αποτυπώματα του Γκραμπ που θεωρείτο αγνοούμενος και, μέσω της εθνικής βάσης δεδομένων αγνοουμένων, το FBI μπόρεσε να ταυτοποιήσει τον άνδρα σε λιγότερο από μία ώρα.

Τα τελευταία 15 χρόνια, είχαν γίνει πολλές προσπάθειες για την ταυτοποίηση του άνδρα, ωστόσο ακόμη και η εκταφή της σορού το 2019 για λήψη δείγματος DNA αποδείχθηκε άκαρπη.

Ο Γκραμπ, «Νίκι» για την οικογένειά του, είχε υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά του Στρατού της Πενσιλβάνια και έλαβε τιμητική απαλλαγή το 1971.