Skip to main content

Έβαλε 72 άνδρες να βιάζουν τη γυναίκα του επί 10 χρόνια: Μία υπόθεση φρίκης που σοκάρει τη Γαλλία και τον κόσμο

Video screenshot/France 24/X.com

Ο 71χρονος Ντομινίκ Π. κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με 50 άνδρες ακόμη

Νάρκωνε τη σύζυγό του, τη βίαζε συστηματικά και στρατολογούσε δεκάδες αγνώστους για να τη βιάσουν και εκείνοι. Ήταν μία φρίκη που διήρκεσε για τουλάχιστον μία δεκαετία. Και τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη.

Τα όσα αποκαλύπτονται στη δίκη του 71χρονου Ντομινίκ Π. στη Γαλλία (το πλήρες όνομά του δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές) απλά σοκάρουν. Ο κατηγορούμενος φέρεται να στρατολογούσε αγνώστους στο Διαδίκτυο, τους οποίους καλούσε στο σπίτι του προκειμένου να επιτεθούν σεξουαλικά στη σύζυγό του. Η γυναίκα ήταν σε τέτοιο βαθμό ναρκωμένη που δεν έχει μνήμη από την κατ’επανάληψη κακοποίηση.

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τουλάχιστον 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν από 72 διαφορετικούς άνδρες. Εξ αυτών 50 αναγνωρίστηκαν και δικάζονται στο πλευρό του συζύγου. Το θύμα, σήμερα 72 ετών, έμαθε για τους βιασμούς μόλις το 2020, όταν ενημερώθηκε από την αστυνομία.

Η δίκη θα είναι «μια φρικτή δοκιμασία» για εκείνη, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της Αντουάν Καμύ, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα δει βίντεο, το οποίο πιστοποιεί τους βιασμούς. «Για πρώτη φορά, θα πρέπει να ζήσει μέσα από το οπτικό υλικό τους βιασμούς που υπέστη για πάνω από 10 χρόνια», εξήγησε στο AFP.

Πώς έπεσε στα χέρια της αστυνομίας

Ο Ντομινίκ Π. μπήκε στο μικροσκόπιο της αστυνομίας ύστερα από ένα περιστατικό τον Σεπτέμβριο του 2020. Ένας φύλακας τον έπιασε να κινηματογραφεί κρυφά κάτω από τη φούστα τριών γυναικών σε ένα εμπορικό κέντρο. Μετά την καταγγελία συνελήφθη και εκδόθηκε ένταλμα για έρευνα στην κατοικία του.

Η αστυνομία υποπτευόταν ότι θα βρει πορνογραφικό υλικό. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα στοιχεία, που θα έρχονταν στο φως. Στον υπολογιστή του ήταν αποθηκευμένα εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες, στα οποία η σύζυγος φαινόταν να είναι αναίσθητη και να δέχεται σεξουαλικές επιθέσεις από δεκάδες άνδρες. Οι βιασμοί ελάμβαναν χώρα στην κατοικία του ζευγαριού. Η κακοποίηση φέρεται να ξεκίνησε το 2011.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης συνομιλίες σε έναν ιστότοπο όπου ο Ντομινίκ Π. φέρεται να στρατολογούσε τους δράστες. Κατά την ανάκριση ομολόγησε τελικά ότι έδωσε στη γυναίκα του ισχυρά ηρεμιστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός φαρμάκου που μειώνει το άγχος.

Κατηγορείται ότι συμμετείχε στους βιασμούς, τους βιντεοσκόπησε και ότι ενθάρρυνε τους άλλους άνδρες χρησιμοποιώντας εξευτελιστική γλώσσα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Βιαστές ηλικίας από 24 έως 74 ετών

Οι κατηγορούμενοι βιαστές – ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών – προέρχονταν από όλα τα κοινωνικά στρώματα και ενώ οι περισσότεροι συμμετείχαν μία φορά στα άρρωστα σχέδια του συζύγου, ορισμένοι βίασαν τη γυναίκα έως και έξι φορές, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Ντομινίκ τους είχε πείσει πως η γυναίκα είχε συναινέσει στη λήψη των ισχυρότατων φαρμάκων και εκείνοι «βοηθούσαν ένα ζευγάρι να ζήσει τις φαντασιώσεις του». Ο βασικός κατηγορούμενος ωστόσο είπε στους ερευνητές ότι όλοι είχαν καταλάβει πως η γυναίκα είχε ναρκωθεί χωρίς να το γνωρίζει.

Ένας ειδικός δήλωσε στο δικαστήριο ότι η κατάστασή της «ήταν πιο κοντά στο κώμα παρά στον ύπνο».

«Έτοιμος να αντιμετωπίσει την οικογένειά του και τη Δικαιοσύνη»

Ο Ντομινίκ Π, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν εννέα ετών, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει «την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τη Δικαιοσύνη», δήλωσε η δικηγόρος του, Μπεατρίς Ζαβάρο στο AFP.

Έχει επίσης κατηγορηθεί για φόνο και βιασμό το 1991, τους οποίους αρνείται, και για απόπειρα βιασμού το 1999, την οποία παραδέχτηκε μετά από εξέταση DNA.
Η δίκη, η οποία διεξάγεται στο Parc des Expositions στην Αβινιόν, στη νότια Γαλλία, αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Η γυναίκα παρίσταται στο δικαστήριο υποστηριζόμενη από τα τρία παιδιά της. Όπως τόνισε ο δικηγόρος της: «θα μπορούσε να έχει επιλέξει μία δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά αυτό θα ήταν που θα ήθελαν οι βιαστές της».