Skip to main content

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Πολτάβα: Δόκιμοι του ουκρανικού στρατού και ειδικοί στον κυβερνοπόλεμο οι 41 νεκροί;

Επίθεση στην Πολταβα/Φωτογραφία από X//Bohuslavska Kate

Τι μεταδίδουν ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram

Όσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Μόσχα, φιλικοί προς το Κρεμλίνο λογαριασμοί του Telegram, μεταδίδουν διάφορες πληροφορίες για τους στόχους της αιματηρής επίθεσης. Καμία από αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη ρωσική ή την ουκρανική πλευρά ούτε από τρίτες ανεξάρτητες πηγές.

Όπως μεταδίδει το BBC, το συνήθως καλά πληροφορημένο κανάλι Rybar στο Telegram λέει ότι το κτίριο που κατεστράφη ήταν κέντρο εκπαίδευσης του στρατού και τα θύματα ήταν δόκιμοι και ειδικοί στις επικοινωνίες κα τον λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης εξοντώθηκαν ειδικοί, πολύτιμοι για επικοινωνίες και για τον ηλεκτρονικό πόλεμο που είναι δύσκολο να αναπληρωθούν λόγω της πολυετούς εκπαίδευσης που είχαν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τριήμερο πένθος

Να θυμίσουμε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι τοπικές αρχές της πόλης έκαναν λόγο για 41 νεκρούς και 180 τραυματίες, χωρίς να αναφερθούν στην ταυτότητά τους. Η πόλη – στην καρδιά της Ουκρανίας – είχε έως τώρα μείνει εν πολλοίς αλώβητη από τον πόλεμο, αν και φιλοξενεί σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για μία ζοφερή ημέρα και κήρυξαν 3ημερο πένθος.

Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.