Skip to main content

Επίθεση στην Πολτάβα: Τι χτύπησαν οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Ρωσίας; Οι διαφορετικές εκδοχές από Κίεβο και Μόσχα

Εκτόξευση πυραύλου Patriot (φωτογραφία αρχείου). Inquam Photos/George Calin via REUTERS

Η Πολτάβα, πόλη στην κεντρική Ουκρανία είχε εν πολλοίς μείνει ανεπηρέαστη από τις επιθέσεις των Ρώσων - Φιλοξενεί σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Δύο πολύ διαφορετικές εκδοχές για τα πλήγματα στην πόλη Πολτάβα δίνουν Κίεβο και Μόσχα. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι πως πρόκειται για μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζει ότι επλήγη ένα εκπαιδευτικός οργανισμός και ένα νοσοκομείο και ζητεί από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ενημερώνονται από επίσημες πηγές.

Ωστόσο ρωσικές πηγές και αρκετές αναφορές στα social media υποστηρίζουν ότι ένα τουλάχιστον από τα κτίρια που επλήγησαν ήταν κέντρο εκπαίδευσης του στρατού. Υπάρχουν επίσης αναφορές – που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί – σύμφωνα με τις οποίες ήταν σε εξέλιξη παρέλαση την ώρα της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι η Πολτάβα, πόλη στην κεντρική Ουκρανία είχε εν πολλοίς μείνει ανεπηρέαστη από τις επιθέσεις των Ρώσων. Φιλοξενεί πάντως σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως επισημαίνει το BBC.

Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.