Skip to main content

Κρ. Λίντνερ: «Ο κόσμος θέλει να δει λύση στο μεταναστευτικό. Αλλιώς θα αναζητήσει κυριολεκτικά μια εναλλακτική»

REUTERS/Andreas Gebert/

Δηλώσεις μετά τον καταποντισμό του κυβερνητικού συνασπισμού σε Θουριγγία και Σαξονία

«Ο κόσμος μπούχτισε πια. Θέλει να δει μια λύση (…) Και αν δεν τη δώσουν τα κόμματα του δημοκρατικού κέντρου, θα αναζητήσει κυριολεκτικά μια εναλλακτική», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γερμανικού Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) και υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, μετά τον καταποντισμό του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) στις χθεσινές εκλογές στη Θουριγγία και στη Σαξονία, και την νίκη της ακροδεξιάς.

Ο  αρχηγός του FDP τόνισε  ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση – «διαφορετικά, οι πολίτες θα αναζητήσουν διαφορετικό σύστημα» και περιέγραψε το «σαφές μήνυμα» των εκλογών: «Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί με το γεγονός ότι αυτό το κράτος μπορεί να έχει χάσει τον έλεγχο της μετανάστευσης και του ασύλου στη Γερμανία. Δεν μπορώ πλέον να ακούω κάποιους να λένε ότι πρέπει να το εξηγήσουμε αυτό στους πολίτες ακόμα καλύτερα και ότι πρέπει επίσης να το επικοινωνήσουμε καλύτερα…».

Γερμανία: Σε αποδρομή η κυβέρνηση Σολτς μετά τον θρίαμβο της άκρας δεξιάς στις τοπικές εκλογές

«Βαρέθηκε πια να ακούει ποιος έφταιγε στο παρελθόν»

Οι δηλώσεις έγιναν  με το βλέμμα κυρίως στην αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν και στις σημερινές δηλώσεις της.

«Για μένα αυτό είναι και μια μορφή πατερναλισμού», σημείωσε ο κ. Λίντνερ. «

«Η μεταναστευτική κρίση είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη Γερμανία και ο κόσμος βαρέθηκε πια να ακούει ποιος έφταιγε στο παρελθόν ή ότι ήταν βαριά η κληρονομιά της Μέρκελ ή ότι τα κρατίδια δεν έχουν δυνατότητα να επιβληθούν», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι, το κόμμα του Λίντνερ,  έλαβε 0,9% στη Θουριγγία και 1,1% στη Σαξονία.

Πηγή: ΑΜΠΕ