Skip to main content

Ιαπωνία: Ο τυφώνας Σανσάν διέκοψε την προσγείωση αεροπλάνου (βίντεο)

Fukuoka-airport-live via Youtube/Handout via REUTERS

Ακυρώθηκαν πτήσεις και δρομολόγια τρένων

Προβλήματα στις μεταφορές έχει προκαλέσει το πέρασμα του τυφώνα Σανσάν από την Ιαπωνία, όπου έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας.

Ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και 70 φέρουν πιο ελαφρά τραύματα, αφότου ο τυφώνας έφθασε στο νησί Κιούσου, στα νοτιοδυτικά της χώρας, με ανέμους ταχύτητας ως και 252 χιλιομέτρων την ώρα.

Διακοπές ηλεκτροδότησης – Ακυρώθηκαν πτήσεις και δρομολόγια τρένων

Περίπου 250.000 νοικοκυριά υπέστησαν διακοπές της ηλεκτροδότησης στην Κιούσου, ωστόσο σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία μόλις 65.000 συνέχιζαν να μην έχουν ρεύμα σήμερα, ενώ μηχανικοί συνεχίζουν να επισκευάζουν τις γραμμές του δικτύου.

Τη νύχτα, πολλοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν εν μέρει ή τελείως σε διάφορες περιοχές, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο. Δρομολόγια που κάνουν υπερταχείες Σινκάνσεν ανεστάλησαν στην Κιούσου, ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια από το Τόκιο στην Οσάκα.

Οι Japan Airlines και ANA ήδη είχαν ανακοινώσει την ακύρωση 600 και πλέον πτήσεων σήμερα, έπειτα από παρόμοιο αριθμό χθες. Οι ακυρώσεις επηρέασαν σχεδόν 50.000 επιβάτες.

Ένα αεροπλάνο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία προσγείωσης στην πόλη Φουκουόκα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, όπως κατεγράφη σε βίντεο που δημοσίευσε το BBC.

Αν και προσέγγιζε τον διάδρομο προσγείωσης, το αεροπλάνο αναγκάστηκε να πάρει ξανά ύψος και να απομακρυνθεί από το έδαφος, για λόγους ασφαλείας.

Ο τυφώνας, από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, έχασε μέρος της ισχύος του, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους, με ριπές ως και 126 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς κινείται με αργή ταχύτητα πάνω από το έδαφος της ασιατικής χώρας