Skip to main content

Μεξικό: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καραβάνι μεταναστών – 3 νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί

REUTERS/Rusvel Rasgado

17 τραυματίες - Ο οδηγός του οχήματος είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο

Τραγωδία στο Μεξικό. Ένα μικρό κοριτσάκι και ένας άνδρας από τη Νικαράγουα και μία γυναίκα από τον Ισημερινό σκοτώθηκαν όταν ΙΧ έπεσε πάνω σε μετανάστες που κινούνταν ομαδικά, πεζή και με ποδήλατα στα νότια της χώρας.

Ακόμη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν όπως ανακοίνωσε το μεξικανικό εθνικό ινστιτούτο μετανάστευσης (INM).

Έχασε τον έλεγχο

«Όχημα ιδιωτικής χρήσης έπεσε πάνω σε μέλη καραβανιού μεταναστών», ανέφερε το INM, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν δολοφονική επίθεση ή τρομοκρατική πράξη, αλλά δυστύχημα. Ο οδηγός φέρεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και να έχασε τον έλεγχο. Ο άνδρας και το κοριτσάκι επέβαιναν σε ποδήλατο.

Ένα επικίνδυνο ταξίδι προς την ελευθερία

Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, διασχίζουν καθημερινά το Μεξικό προσπαθώντας να φθάσουν στις ΗΠΑ για να βρουν καλύτερη ζωή, εγκαταλείποντας την ανέχεια, τη βία, ή φεύγοντας εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στη χώρα τους. Είναι υπήκοοι της Γουατεμάλας, της Ονδούρας, της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Αϊτής…

Καθ’ οδόν μετατρέπονται συχνά σε θύματα της βίας των «διακινητών», των μαφιών, εκβιάσεων από διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, δυστυχημάτων, ακραίων καιρικών φαινομένων…

Τον Δεκέμβριο του 2021, 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας (νότια) όταν ενεπλάκη σε δυστύχημα φορτηγό με ημιρυμουλκούμενο που μετέφερε παράνομα 160 μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP