Skip to main content

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς καλεί σε «ανοιχτή σύγκρουση και αντίσταση εναντίον του Ισραήλ»

Σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις από τους φοιτητές

Κορυφαίος ηγέτης της Χαμάς κάλεσε την Τετάρτη τους φοιτητές πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν και πάλι τις διαμαρτυρίες τους για να απαιτήσουν να σταματήσει η αμερικανική και διεθνής υποστήριξη προς το Ισραήλ.

«Με την επιστροφή του ακαδημαϊκού έτους και την προσέγγιση της πρώτης επετείου της επιχείρησης «Κατακλυσμός της Αλ-Άκσα» (στις 7 Οκτωβρίου), πρέπει να υπάρξει προετοιμασία σε όλα τα μέτωπα (…) για να σταλεί ένα μήνυμα στην Ουάσινγκτον και στον κόσμο να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα», δήλωσε ο πρόεδρος της Χαμάς.

Το Sky News Arabia πάντως ανέφερε πως ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μασάλ ζήτησε «να επαναληφθούν οι επιχειρήσεις αυτοκτονίας».

Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί «ανοιχτή σύγκρουση», δήλωσε ο Μασάλ. Κάλεσε τους υποστηρικτές της Χαμάς «να συμμετάσχουν σε πραγματική αντίσταση εναντίον της σιωνιστικής οντότητας [Ισραήλ] σε πολλαπλά μέτωπα».

Το Ισραήλ άρχισε χθες, Τετάρτη, μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική Όχθη. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δικαιολόγησε τη δράση, με τις παλαιστινιακές αρχές να μιλούν για τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Άλλωστε η βία που ασκούν εξτρεμιστές ισραηλινοί έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο έτος.

Έκτοτε 635 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε συγκρούσεις ή πραγματοποιώντας οι ίδιοι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας που ελέγχει η Χαμάς.

Με πληροφορίες από Tribune, Sky News Arabia, Times of Israel

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα «Γάζα» θα μετατραπεί η Δυτική Όχθη;