Skip to main content

Taylor Swift: «Εμείς ειδοποιήσαμε τις αυστριακές αρχές για το τρομοκρατικό χτύπημα», λέει η CIA

REUTERS/Elisabeth Mandl

Οι συναυλίες της σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις 8, 9 και 10 Αυγούστου ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές

Η CIA ήταν εκείνη που προειδοποίησε τις αυστριακές αρχές για τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Taylor Swift στη Βιέννη νωρίτερα τον Αύγουστο, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Ντέιβιντ Κοέν.

«Σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, δεκάδες χιλιάδες σε αυτή τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων, είμαι σίγουρος, πολλών Αμερικανών», είπε ο Κοέν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας.

«Οι Αυστριακοί μπόρεσαν να κάνουν αυτές τις συλλήψεις επειδή η υπηρεσία και οι εταίροι μας στην κοινότητα των πληροφοριών τούς παρείχαν πληροφορίες για το τι σχεδίαζε να κάνει αυτή η συνδεδεμένη με το ISIS ομάδα», πρόσθεσε.

Οι συναυλίες της σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις 8, 9 και 10 Αυγούστου ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές, αφού η αυστριακή αστυνομία ειδοποιήθηκε για τρομοκρατικό σχέδιο που σχεδίασαν άνδρες που είχαν δηλώσει την πίστη τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την προειδοποίηση, οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες στις 7 Αυγούστου — έναν 19χρονο στην πόλη Ternitz, νότια της Βιέννης, και ένα δεύτερο άτομο στην ίδια τη Βιέννη — που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση. Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Ιρακινός υπήκοος, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου.