Skip to main content

Γαλλία: Παραιτείται από τη θέση της στη δημαρχία του Παρισιού η Καστέ, ελπίζοντας στην πρωθυπουργία

REUTERS/Manon Cruz

Η Λουσί Καστέ εγκαταλείπει τη θέση της στο δημαρχείο του Παρισιού με την ελπίδα να γίνει ένοικος Matignon

Η υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου για την πρωθυπουργία, Λουσί Καστέ, παραιτήθηκε από τη θέση της Διευθύντριας Οικονομικών και Προμηθειών στο Δήμο του Παρισιού.

Η φιλοδοξία της να γίνει δήμαρχος του Παρισιού ήταν φυσικά στον αέρα από την έναρξη της εκστρατείας της για το Matignon (σ.σ. Πρωθυπουργική Κατοικία). Η Καστέ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα «σταματήσει τα καθήκοντά της» στο δημαρχείο του Παρισιού, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων, από την οποία «αισθάνεται πάντα υποστηριζόμενη».

«Θα τερματίσω τα καθήκοντά μου ως Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου του Παρισιού», δήλωσε στο BFMTV και στο RMC, προσθέτοντας ότι «δεν θα παραιτηθεί από τη δημόσια διοίκηση», αλλά ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει άδεια απουσίας.

Ενισχυμένη από την «ισχυρή ελπίδα που γεννήθηκε από την ψήφο των Γάλλων» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, σκοπεύει τώρα να «βάλει όλες της (τις) δυνάμεις στη διατήρηση αυτής της ένωσης της Αριστεράς», η οποία αναδείχθηκε πρώτη αλλά απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία στη Συνέλευση.

Η Γαλλία παραμένει σε ακυβερνησία, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν επ’ ουδενί δεν συζητά μια κυβέρνηση της Αριστεράς, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές του, φιλοδοξώντας να σχηματίσει μια «δικιά του» κυβέρνηση συνασπισμού με το Ensemble και τους Σοσιαλιστές, αλλά και άλλους βουλευτές που μπορεί να δεχθούν.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Πρόταση μομφής κατά του Μακρόν ετοιμάζει η Αριστερά