Skip to main content

Ταϊλάνδη: Ισπανός σεφ – YouTuber κρίθηκε ένοχος για ειδεχθή δολοφονία

EPA/SITTHIPONG CHAROENJAI

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο της Ταϊλάνδης ο Ισπανός σεφ και YouTuber Daniel Sancho Bronchalo, για την υπόθεση ειδεχθούς δολοφονίας που διαπράχθηκε πέρσι.

Ο 30χρονος καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Edwin Arrieta Arteaga, ενός 44χρονου πλαστικού χειρουργού από την Κολομβία, όταν και οι δύο έκαναν διακοπές στο νησί Κο Πα Νγκαν της Ταϊλάνδης τον Αύγουστο του 2023.

Η υπόθεση μαγνήτισε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ισπανία, καθώς ο πατέρας του 30χρονου είναι γνωστός ηθοποιός.

Τι ισχυρίστηκε ο 30χρονος

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο νησί Σαμούι, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ότι το 44χρονο θύμα επιχείρησε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά.

Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του καβγά το θύμα γλίστρησε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπανιέρα, χάνοντας τις αισθήσεις του, ενώ εν συνεχεία υπέκυψε στα τραύματά του.

Παραδέχθηκε ότι τεμάχισε τη σορό

Ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι στη συνέχεια τεμάχισε τη σορό του θύματος, επιχειρώντας να κρύψει τα ίχνη του σε στεριά και θάλασσα, μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Αρχικά, ο 30χρονος καταδικάστηκε εις θάνατον, ωστόσο δεδομένου ότι συνεργάστηκε με τις αρχές, αποφασίστηκε η μετατροπή της ποινής του σε ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με τον Guardian.

Ταϊλάνδη: Θρίλερ με τους 6 νεκρούς σε ξενοδοχείο – Κυάνιο σε φλιτζάνια και τσαγιέρα