Skip to main content

Telegram: Καταζητείται και ο αδερφός του Ντούροφ, από τις Γαλλικές Αρχές

REUTERS/Yulia Morozova

Στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού μεταφέρθηκε ο Πάβελ Ντούροφ

Οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης και για τον αδερφό του διευθύνοντα σύμβουλου του Telegram Πάβελ Ντούροφ, Νικολάι συνιδρυτή της εταιρείας.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν αφού η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων δεν έδωσε «καμία απάντηση» σε προηγούμενο δικαστικό αίτημα για την ταυτοποίηση ενός χρήστη του Telegram, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε στο Politico από άτομο που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση.

Στο έγγραφο τονίζεται επίσης η «σχεδόν ανύπαρκτη συνεργασία της Telegram» τόσο με τις γαλλικές όσο και με τις ευρωπαϊκές αρχές σε άλλες υποθέσεις.

Τα εντάλματα για τον Παβελ και τον αδελφό του Νικολάι, συνιδρυτή της πλατφόρμας, εκδόθηκαν στις 25 Μαρτίου με την κατηγορία της «συνέργειας στην κατοχή, διανομή, προσφορά ή διάθεση πορνογραφικών εικόνων ανηλίκων σε οργανωμένη ομάδα».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν προηγουμένως αναφέρει ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Ωστόσο το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει τα εντάλματα κατά των δύο αδελφών Ντούροφ, επειδή η έρευνα είναι απόρρητη.

Ανέφεραν ωστόσο ότι «τα διάφορα αδικήματα που διαπράχθηκαν μέσω του Telegram και τα οποία δικαιολογούν την έναρξη έρευνας από τη μονάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος της εισαγγελίας του Παρισιού, περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) αδικήματα παιδικής πορνογραφίας».

«Σε αυτό το στάδιο, το μόνο πρόσωπο που ανακρίνεται για την υπόθεση αυτή είναι ο Πάβελ Ντούροφ», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού ο Πάβελ

Σημειώνεται ότι ο Πάβελ Ντούροφ, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού.

Πιο αναλυτικά, ο Ντούροφ εξήλθε από το καθεστώς προσωρινής κράτησης και μεταφέρθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού πιθανόν προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Politico