Skip to main content

Στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού μεταφέρεται ο CEO του Telegram

REUTERS/Albert Gea/File Photo

Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τη σύλληψη, δήλωσε ο Μακρόν

Στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού μεταφέρθηκε ο Γαλλορώσος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδιοκτήτης της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Μπουρζέ.

Ειδικότερα, ο Ντούροφ εξήλθε από το καθεστώς προσωρινής κράτησης και μεταφέρθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού πιθανόν προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο 39χρονος Πάβελ Ορλόφ συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, ενώ επρόκειτο να περάσει το βράδυ στο Παρίσι όπου αναμενόταν για ένα δείπνο.

Η γαλλική δικαιοσύνη του προσάπτει ότι δεν ανέλαβε δράση προκειμένου να εμποδίσει τη μετάδοση εγκληματικού ή αξιόποινου περιεχομένου στο Telegram, που μετράει τουλάχιστον 900 εκατομμύρια χρήστες.

Κανένα πολιτικό κίνητρο

Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τη σύλληψη του διευθύνων συμβούλου της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram Πάβελ Ντούρο, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Επισημαίνοντας ότι είχε διαβάσει «ψευδείς πληροφορίες» μετά τη σύλληψη του Πάβελ Ντούροφ, ο γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι «η σύλληψη του προέδρου του Telegram σε γαλλικό έδαφος έγινε στο πλαίσιο εν εξελίξει δικαστικής έρευνας», συμπληρώνοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση. Εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν».

Πηγή ΑΜΠΕ