Skip to main content

Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διάσωση ομήρου της Χαμάς σε «σύνθετη επιχείρηση»

Φωτ. Χ/@IDF
Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ο 52χρονος Qaid Farhan Alkadi διασώθηκε κατά τη διάρκεια «μιας σύνθετης επιχείρησης στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ο όμηρος διασώθηκε στη νότια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διέσωσε έναν από τους ομήρους που απήχθησαν κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ο 52χρονος Qaid Farhan Alkadi διασώθηκε κατά τη διάρκεια «μιας σύνθετης επιχείρησης στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Ο στρατός του Ισραήλ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Σε σταθερή κατάσταση ο 52χρονος

Ο 52χρονος προέρχεται από την μειονότητα των Αράβων Βεδουίνων του Ισραήλ και εργαζόταν ως φύλακας σε εργοστάσιο στο κιμπούτς Μάγκεν, μια από τις πολλές αγροτικές κοινότητες που δέχθηκαν επίθεση στις 7 Οκτωβρίου 2023. Έχει δύο συζύγους και είναι πατέρας 11 παιδιών, σύμφωνα με το Associated Press.

Κατά το BBC, ο 52χρονος είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 απήχθησαν περίπου 250 άνθρωποι, ενώ έχασαν τη ζωή τους περίπου 1.200 άτομα, κυρίως άμαχοι.

Οι επιδρομές του Ισραήλ ως αντίποινα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστίνιους, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, ενώ το 90% των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά περίπου 110 ομήρους, το ένα τρίτο εκ των οποίων εκτιμάται ότι είναι νεκροί. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους που είχαν φυλακιστεί από το Ισραήλ.