Skip to main content

Τραμπ: Αυτή τη φορά επιτέθηκε στην Κάμαλα Χάρις για το Αφγανιστάν

REUTERS/Rebecca Cook

Την κατηγόρησε για τη χαοτική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2021

O Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην Κάμαλα Χάρις αυτή τη φορά για το Αφγαντιστάν, κατηγορώντας τη για την «άρον άρον» αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια τελετής για την απότιση φόρου τιμής σε 13 στρατιωτικούς πεσόντες στην Καμπούλ πριν 3 χρόνια.

Πάντως ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν για το πώς έγινε η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν το 2021.

Μπροστά στην εθνική ένωση των μελών της Εθνοφρουράς στο Ντιτρόιτ, ο 78χρονος πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε το επεισόδιο αυτό «ταπείνωση» για τις ΗΠΑ, που «προκάλεσαν η Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν».

Βομβιστής – καμικάζι

Οι Ταλιμπάν, στην εξουσία έκτοτε στο Αφγανιστάν, κυρίευσαν την Καμπούλ, την πρωτεύουσα, τη 15η Αυγούστου 2021, καθώς κατέρρεε η κυβέρνηση που υποστήριζαν οι ΗΠΑ.

Μερικές ημέρες αργότερα, την 26η Αυγούστου, εν μέσω χάους, επίθεση βομβιστή-καμικάζι στοίχισε τη ζωή σε 13 Αμερικανούς στρατιωτικούς και 170 Αφγανούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, που ήταν γεμάτο κόσμο και πολιορκημένο από χιλιάδες πολίτες που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από τη χώρα.

Ο Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην αντίπαλό του: «Καθ’ ομολογία της, η Κάμαλα Χάρις διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στην καταστροφική αποχώρηση (των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων) από το Αφγανιστάν», τόνισε το εκλογικό επιτελείο Τραμπ.

Ο τελευταίος την κατηγόρησε πως «γέλασε όταν δημοσιογράφος τη ρώτησε για τους Αμερικανούς πολίτες που παραμένουν παγιδευμένοι στο Αφγανιστάν».

Από την πλευρά της η Κάμαλα Χάρις έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία απέτισε φόρο τιμής στους «13 αφοσιωμένους πατριώτες» προσθέτοντας ότι «προσεύχεται» για τις οικογένειές τους. «Η καρδιά μου ραγίζει για την οδύνη και την απώλειά τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Χάρις – Τραμπ: Καβγάς ενόψει ντιμπέιτ για τα σιωπηλά μικρόφωνα