Skip to main content

Χάρις – Τραμπ: Καβγάς ενόψει ντιμπέιτ για τα σιωπηλά μικρόφωνα

Τα κλειστά μικρόφωνα ήταν αίτημα της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν

Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης για τα επιτελεία των Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις είναι εάν, κατά τη διάρκεια του debate, τα μικρόφωνα θα είναι κλειστά όταν θα έρχεται η σειρά του άλλου να μιλήσει.

Η πλευρά της Χάρις δηλώνει ότι θα ήθελε τα μικρόφωνα και των δύο υποψηφίων να είναι ανοικτά σε όλη τη διάρκεια της μετάδοσης.

Το επιτελείο Τραμπ φέρεται να θέλει το ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί στο ABC στις 10 Σεπτεμβρίου, να διέπεται από τους ίδιους κανόνες που συμφωνήθηκαν όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Όπερ σημαίνει ότι τα μικρόφωνα θα μπαίνουν σε σίγαση.

Η αντιπαράθεση εντείνεται από το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος έχει αμφισβητήσει την αμεροληψία του εν λόγω δικτύου υπονοώντας ότι μπορεί ακόμη και να μην συμμετάσχει στο debate.

H αλήθεια είναι ότι τα κλειστά μικρόφωνα ήταν αίτημα της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν, προτού βεβαίως εκείνος παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του. Στον κανόνα αυτό συμφώνησε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά τώρα, μόλις 15 ημέρες μέχρι το ντιμπέιτ του ABC News στη Φιλαδέλφεια, η καμπάνια της Χάρις θέλει τα μικρόφωνα να μην απενεργοποιούνται ποτέ κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να διακόψουν και να μιλήσουν ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων.

Όπως είναι φυσικό το θέμα δεν είναι αμιγώς τεχνικό:

«Η αντιπρόεδρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα συνεχή ψέματα και τις διακοπές του Τραμπ σε πραγματικό χρόνο. Ο Τραμπ θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το κουμπί σίγασης», δήλωσε σχετικά ο ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας της εκστρατείας Χάρις, Μπράιαν Φάλον.

Ο Τραμπ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους είπε ότι θα προτιμούσε μεν να έχει ανοιχτά τα μικρόφωνα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αλλά πρόσθεσε ότι το ντιμπέιτ «λειτούργησε καλά» και όταν αυτά έμειναν σε σίγαση (στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν στο CNN).

«Συμφωνήσαμε τους ίδιους κανόνες και τις ίδιες προδιαγραφές, αλλά προσπαθούν να το αλλάξουν», είπε o Τραμπ και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν να ξεφύγουν από το ντιμπέιτ γιατί η Χάρις δεν θέλει να συζητήσει. Δεν είναι καλή συνομιλήτρια».

Ανώτερος σύμβουλος της πλευράς Τραμπ δήλωσε μάλιστα στο Politico τα εξής:
«Αρκετά με τα παιχνίδια. Αποδεχθήκαμε να γίνει η συζήτηση για το ABC με τους ίδιους ακριβώς όρους που υπήρχαν στη συζήτηση στο CNN», δήλωσε στο Politico ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ Τζέισον Μίλερ.