Skip to main content

Ρωσία: Πρώην κρατούμενος που πήρε χάρη για να πολεμήσει, αφού επέστρεψε βίασε και δολοφόνησε 85χρονη

Αντί να οδηγηθεί στην φυλακή, υπέγραψε νέα σύμβαση και επέστρεψε στο μέτωπο

Διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα, καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση, αλλά υπέγραψε εκ νέου σύμβαση με τον ρωσικό στρατό και επέστρεψε στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία.

Η υπόθεση είναι  μια από τις πρώτες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επανειλημμένα αδικήματα των κρατουμένων στους οποίους είχε δοθεί χάρη από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι οποίοι στρατολογήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, τον Μάρτιο του 2023 ο Ροσομάχιν, μισθοφόρος της Wagner, επιστρέφοντας από τον πόλεμο στο χωριό Νόβιι Μπουρέτς στην περιοχή Κίροφ όπου γεννήθηκε, εισέβαλε μεθυσμένος στο σπίτι  85χρονης γυναίκας.

Εντελώς αβοήθητη, η ηλικιωμένη δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τον δράστη, ο οποίος την βίασε και εν συνεχεία την δολοφόνησε.

Το τηλεοπτικό κανάλι Vyatskiye Polyany ανέφερε ότι όλο το χωριό τον έτρεμε μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο. Αυτό δήλωσαν κάτοικοι του χωριού στο τηλεοπτικό κανάλι Dozd.

Κυκλοφορούσε με ένα τσεκούρι  και φώναζε ότι «θα τους σκοτώσει όλους

Σύμφωνα με τους κατοίκους ο Ροσομάχιν περπατούσε μεθυσμένος στους δρόμους με ένα τσεκούρι και ένα δίκρανο, έσπαγε τζάμια αυτοκινήτων και φώναζε ότι «θα τους σκοτώσει όλους».

Όπως έγραψε το BBC, την άνοιξη του τρέχοντος έτους το περιφερειακό δικαστήριο του περιοχής Κίροφ καταδίκασε τον Ροσομάχιν σε 22 χρόνια φυλάκιση σε αποικία κρατουμένων «αυστηρού καθεστώτος», κρίνοντας τον ένοχο για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της συνταξιούχου.

Τον Ιούλιο το εφετείο αύξησε την ποινή του στα 23 έτΗ.

Πηγή: ΑΜΠΕ