Skip to main content

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο γεννήθηκε την χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός

Πηγή φωτ.: Guinness World Records

Γιόρτασε σήμερα τα 112α γενέθλιά του

Ο John Alfred Tinniswood γεννήθηκε την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός και που το Νέο Μεξικό και η Αριζόνα έγιναν πολιτείες των ΗΠΑ.

Τώρα, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1912, γιορτάζει τα 112α γενέθλιά του.

Ο Tinniswood γιορτάζει την ημέρα αυτή με φίλους και συγγενείς στο σπίτι φροντίδας του στην παραθαλάσσια πόλη Σάουθπορτ της δυτικής Αγγλίας, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες (GWR).

«Δεν αισθάνομαι αυτή την ηλικία»

Ενόψει των γενεθλίων του, ο Tinniswood δήλωσε στο GWR ότι δεν ένιωθε «καθόλου διαφορετικά» όταν έκλεινε τα 112, προσθέτοντας: «Δεν αισθάνομαι αυτή την ηλικία, δεν ενθουσιάζομαι γι’ αυτό. Πιθανότατα γι’ αυτό το λόγο το έφτασα. Απλά το παίρνω με το καλό όπως οτιδήποτε άλλο», σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυριακής.

Ο πατέρας ενός παιδιού, παππούς τεσσάρων παιδιών και προπάππους τριών παιδιών ανακηρύχθηκε τον Απρίλιο από το GWR ως ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος.

Είναι επίσης ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον κόσμο, σύμφωνα με την GWR.

Το «μυστικό»

Ο Tinniswood λέει ότι η κύρια συμβουλή του για να παραμείνει υγιής είναι να εφαρμόζει κανείς το μέτρο.

Λέει ότι του αρέσει να ακούει ραδιόφωνο και εξακολουθεί να εκτελεί πολλές καθημερινές εργασίες – όπως το να σηκώνεται από το κρεβάτι και να διαχειρίζεται τα οικονομικά του – χωρίς βοήθεια.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο ιδιαίτερο μυστικό που έχω. Ήμουν αρκετά δραστήριος όταν ήμουν νέος- περπατούσα πολύ. Αλλά για μένα, δεν είμαι διαφορετικός (από οποιονδήποτε άλλον). Καθόλου διαφορετικός», δήλωσε.

Σχολιάζοντας το πώς πιστεύει ότι θα είναι ο κόσμος σε άλλα 112 χρόνια, ο Tinniswood είπε: «Θεέ μου. Λοιπόν, θέλω να πω ότι θα υπάρχει περισσότερη ειλικρίνεια μεταξύ των διαφόρων χωρών. Όλες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, όλες κάνουν ένα μικρό σόου πού και πού».

Ο Tinniswood είναι τέσσερα χρόνια νεότερος από τη γηραιότερη γυναίκα και τον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο, την 116χρονη Tomiko Itooka από την Ιαπωνία. Διεκδίκησε τον τίτλο την περασμένη εβδομάδα μετά τον θάνατο της 117χρονης, γεννημένης στις ΗΠΑ, Maria Branyas Morera.

Ο Tinniswood απέχει επίσης τέσσερα χρόνια από το να γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος όλων των εποχών.

Πηγή: CNN