Skip to main content

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους – 3 νεκροί, διακοπές ρεύματος και νερού

Φωτ. αρχείου (REUTERS/Stringer)

Η επίθεση, η οποία ξεκίνησε τη νύχτα και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων εβδομάδων

Μαζική επίθεση με drones και πυραύλους σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Η επίθεση, η οποία ξεκίνησε τη νύχτα και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων εβδομάδων και έχει στόχο την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Associated Press.

Κατά την ουκρανική πολεμική αεροπορία, πολλά drones κινήθηκαν προς τις ανατολικές, βόρειες, νότιες και κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ εκτοξεύθηκαν επίσης πολλοί πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι.

Όλη η χώρα έχει τεθεί σε συναγερμό για ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 3 νεκροί

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λουτσκ της βορειοδυτικής Ουκρανίας, στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας και στη Ζαπορίζια, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Περισσότερες από 7 εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στο Κίεβο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, DTEK, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε έκτακτες διακοπές ρεύματος μετά τις επιθέσεις.

Κατά τις ουκρανικές αρχές, αρκετά drones καταρρίφθηκαν πάνω από το Κίεβο.

Ζημιές από ουκρανικά drones στη Ρωσία – Τραυματίστηκε μία γυναίκα

Την ίδια ώρα, συντρίμμια drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία και καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Σαράτοφ της Ρωσίας προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στις πόλεις Σαράτοφ και Ένγκελς, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής, Ρομάν Μπουσάργκιν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά.

Κοντά στην πόλη Ένγκελς βρίσκεται μεγάλη βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, που η Ουκρανία έχει αποπειραθεί να πλήξει και στο παρελθόν.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σύμφωνα με το Reuters ότι οι περιορισμοί των πτήσεων, που είχαν επιβληθεί στο αεροδρόμιο της Σαράτοφ, της πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας, έπειτα από έφοδο ουκρανικών drones, αίρονται.

Ουκρανία: Σκοτώθηκε σύμβουλος ασφαλείας του Reuters και τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι όταν πύραυλος έπληξε ξενοδοχείο