Skip to main content

Ουκρανία: Σκοτώθηκε σύμβουλος ασφαλείας του Reuters και τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι όταν πύραυλος έπληξε ξενοδοχείο

Ο Ράιαν Έβανς (αριστερά) με φωτογράφο του Reuters / Πηγή: Reuters

Tο ξενοδοχείο χτυπήθηκε από έναν ρωσικό πύραυλο Iskander σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές

Ο Ράιαν Έβανς, μέλος της ομάδας του Reuters που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, σκοτώθηκε και δύο δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου τραυματίστηκαν σε επίθεση σε ξενοδοχείο στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Έβανς, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος ασφαλείας για το πρακτορείο, έπεσε νεκρός όταν ένας πύραυλος έπληξε το ξενοδοχείο Sapphire όπου διέμενε ως μέλος μιας εξαμελούς ομάδας το Σάββατο.

Δύο από τους δημοσιογράφους του πρακτορείου νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, με τον έναν εξ αυτών να είναι σοβαρά τραυματισμένος. «Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση, μεταξύ άλλων συνεργαζόμενοι με τις αρχές στο Κραματόρσκ και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους», ανέφερε το Reuters.

Ποιος ήταν ο 38χρονος Έβανς

Ο Έβανς, πρώην στρατιώτης της Βρετανίας, εργαζόταν με το Reuters από το 2022 και συμβούλευε τους δημοσιογράφους του για την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, του Ισραήλ και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ήταν 38 ετών.

«Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τις σκέψεις μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους του Ράιαν. Ο Ράιαν έχει βοηθήσει τόσους πολλούς από τους δημοσιογράφους μας να καλύψουν γεγονότα σε όλο τον κόσμο· θα μας λείψει τρομερά», ανέφερε το Reuters.

Τα άλλα τρία μέλη της ομάδας του Reuters που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή που έγινε η πυραυλική επίθεση είναι καλά στην υγεία τους. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι το ξενοδοχείο χτυπήθηκε από έναν ρωσικό πύραυλο Iskander, έναν βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει σε αποστάσεις έως και 500 χιλιομέτρων.