Skip to main content

Άλμα γενεθλίων για την γηραιότερη αλεξιπτωτίστρια της Βρετανίας, 102 ετών

Πηγή φωτ: youtube

«Όταν άνοιξε η πόρτα είπα απλά πήδα»

Η Μανέτ Μπέιλι ολοκλήρωσε την «αποστολή» της ως αλεξιπτωτίστρια στο άλμα γενεθλίων της στα 102 έτη.

Μιλώντας μετά το άλμα της, η Μπέιλι με καταγωγή από το Σάφολκ δήλωσε ότι «Όταν άνοιξε η πόρτα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω ή να πω. Απλά πήδα».

Και πρόσθεσε ότι «Λοιπόν, υποθέτω ότι πήδηξα, θυμάμαι τα πόδια μου να φεύγουν και είναι κάπως θολά. Έκλεισα τα μάτια μου. Φαινόταν ότι ταξιδεύαμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Ταυτόχρονα, πλήθος κόσμου την παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, όταν μία λευκή κουκκίδα εθεάθη από το πλάι του αεροπλάνου.

Κρατώντας πανό με το σύνθημα «είμαστε περήφανοι για σένα» και μια αψίδα με μπαλόνια «τα κατάφερες!», το πλήθος ζητωκραύγαζε καθώς η 102χρονη στάθηκε ξανά στα πόδια της μέσα σε λίγα λεπτά από την προσγείωση.

«Είναι βράχος, ατρόμητη», δήλωσε ο στενός φίλος Humphrey Hawksley.

Πριν από το άλμα, ενώ έβαζε τη φόρμα της και εξασκούνταν στην προσγείωση, η πρώην Ρεν ήταν χαλαρή και στωική, λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα για να αγχώνεσαι. Απλά πρέπει να συνεχίσεις. Απλά πρέπει να το κάνεις».

Μόνο όταν τα πόδια της πάτησαν στο έδαφος παραδέχτηκε ότι ήταν λίγο νευρική: «Όταν άνοιξε η πόρτα, το στομάχι μου έφυγε».

Μέλη της τοπικής της κοινότητας, όπου ζει από το 1961, κατέβηκαν στο αεροδρόμιο του Σάφολκ για να την χειροκροτήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκατοντάχρονη, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν αλεξιπτωτιστή, το κάνει για πρώτη φορά, αφού υπηρέτησε στην Υπηρεσία Γυναικών του Βασιλικού Ναυτικού (WRENS) στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή skynews