Skip to main content

Μήνυμα Νετανιάχου σε Νασράλα και Χαμενέϊ: «Αυτό δεν είναι ο επίλογος»

REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo

«Οι IDF αλλάζουν την κατάσταση στο βορρά», τόνισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός

Μήνυμα στον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αλλά και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενέϊ, έστειλε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετνιάχου με αφορμή την απάντηση του Ισραήλ κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στην Κίρια του Τελ Αβίβ, ο Νετανιάχου τόνισε ότι «ο Νασράλα στη Βηρυτό και ο Χαμενεΐ στην Τεχεράνη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για την αλλαγή της κατάστασης στο βορρά».

Και πρόσθεσε ότι «Χτυπάμε τη Χεζμπολάχ με αιφνιδιαστικά χτυπήματα. Πριν από τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον αρχηγό του επιτελείου της και σήμερα ματαιώσαμε το σχέδιο επίθεσής της. Ο Νασράλα στη Βηρυτό και ο Χαμενέϊ στην Τεχεράνη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για την αλλαγή της κατάστασης στο βορρά και την επιστροφή των κατοίκων μας με ασφάλεια στα σπίτια τους. Και επαναλαμβάνω – αυτό δεν είναι ο επίλογος».

 Όποιος μας πληγώνει, τον πληγώνουμε

Νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στέλνοντας σαφή μηνύματα στους αντιπάλους της χώρας δήλωσε ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: όποιος μας πληγώνει, τον πληγώνουμε», είπε.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το liveblog της Ναυτεμπορικής.