Skip to main content

Οι Χούθι συγχαίρουν τη Χεζμπολάχ και προειδοποιούν για δική τους επίθεση

EPA/YAHYA ARHAB

«Έρχεται σίγουρα» μια απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα της 20ης Ιουλίου στο λιμάνι Χοντέιντα, τονίζουν οι αντάρτες της Υεμένης

Οι αντάρτες Χούθι συνεχάρησαν τη Χεζμπολάχ για την επίθεσή της στο Ισραήλ, απειλώντας ταυτόχρονα με απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Συγχαίρουμε τη Χεζμπολάχ και τον γενικό γραμματέα της για τη μεγάλη και θαρραλέα επίθεση που πραγματοποίησε η αντίσταση σήμερα το πρωί εναντίον του ισραηλινού εχθρού», ανέφεραν οι Χούθι σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι «έρχεται σίγουρα» μια απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα της 20ης Ιουλίου στο λιμάνι Χοντέιντα, το οποίο ελέγχουν.

3 νεκροί στον Λίβανο

Την ίδια ώρα , το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε τουλάχιστον τρεις νεκρούς σήμερα από τις ισραηλινές επιδρομές στα νότια της χώρας.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «επιδρομή του ισραηλινού εχθρού» στο χωριό Τίρι και ένας τρίτος σε «επίθεση ισραηλινών drone σε αυτοκίνητο στο χωριό Κχιάμ», ανέφερε το υπουργείο. Το υπουργείο ανέφερε επίσης δύο τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός Σύρου , σε «μια σειρά ισραηλινών επιδρομών» στο νότο.

Η δήλωση της UNIFIL

Υπό το φως των συγκρούσεων  μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εκδόθηκε κοινή δήλωση από την Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) και το γραφείο του Ειδικού Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών, καλώντας «όλους τα μέρη σε κατάπαυση του πυρός και να αποτρέψουν οποιαδήποτε κλιμάκωση ».

«Η παύση των εχθροπραξιών, ακολουθούμενη από την εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι το μόνο μέσο για διαρκή πρόοδο στην κατάσταση. Συνεχίζουμε τις επαφές μας με σκοπό να πιέσουμε τα μέρη να μειώσουν τις εντάσεις», τονίζεται στην κοινή δήλωση.