Skip to main content

Επίθεση στο Ζόλινγκεν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

REUTERS/Thilo Schmuelgen

«Εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη αλλά και σε κάθε μέρος» - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι την Παρασκευή (23/8).

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανίας χθες ήταν ένας στρατιώτης της ομάδας Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Amaq στο Telegram. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε «για εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες αστυνομικοί κατέβηκαν σε μια δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Ζόλινγκεν σήμερα το βράδυ, σε μια επιχείρηση που φέρεται να συνδέεται με τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη.

Ο δράστης της επίθεσης, που σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα φεστιβάλ στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής και τραυμάτισε άλλους οκτώ, κατάφερε να διαφύγει μέσα στο χάος και τον πανικό.

Μεγάλο ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει ταυτοποιήσει έναν ύποπτο ούτε έχει δώσει στη δημοσιότητα σαφή περιγραφή του δράστη.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες και αυτή τη στιγμή εκτελούμε αστυνομικά μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφερόμενος στην έρευνα.

Ειδική δύναμη δράσης έχει αναπτυχθεί, και πολλοί αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τη δομή.

Τα θύματα

Σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία επιβεβαίωσε τρία θύματα που έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 67 και 56 ετών και μία γυναίκα 56 ετών.

Άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, τέσσερα από αυτά σοβαρά.

Το χρονικό

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:45 (τοπική ώρα), όταν ένας άνδρας με «αραβική εμφάνιση» μαχαίρωσε τυχαία ανθρώπους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και έπειτα εξαφανίστηκε.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης στο σημείο εθεάθησαν να περιθάλπουν τους τραυματίες. Η αστυνομία ανέπτυξε 40 οχήματα με αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων στο κυνήγι του υπόπτου, σύμφωνα με το Spiegel.

Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί και οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους όσο οι αστυνομικοί πραγματοποιούν τις έρευνες τους.