Skip to main content

Έκρηξη έξω από συναγωγή στη Γαλλία: Τυλιγμένος με σημαία της Παλαιστίνης ο ύποπτος

REUTERS/Manon Cruz

Σε εξέλιξη έρευνα της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας

Με σημαία της Παλαιστίνης τυλιγμένος στο σώμα φαίνεται σε φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας ο ύποπτος για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από συναγωγή στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», προσθέτοντας στο X ότι «ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας».

Ο δήμαρχος της La Grande Motte, Stephan Rossignol, δήλωσε ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε λάβει εικόνες ενός ατόμου που έβαλε φωτιά στα αυτοκίνητα.

Ενώ ο φερόμενος ως ύποπτος που φαίνεται στα πλάνα κρατούσε μια παλαιστινιακή σημαία.

Μια άλλη πηγή, σύμφωνα με δημοσίευμα του lorientlejour, ανέφερε ότι ο άνδρας κρατούσε δύο άδεια μπουκάλια και είχε μια παλαιστινιακή σημαία τυλιγμένη στη μέση του καθώς έφευγε από τον τόπο του εγκλήματος με τα πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκρηξη έρχεται εν μέσω αυξημένης κατάστασης συναγερμού στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Αντισημιτική πράξη»

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Αττάλ δήλωσε ότι οι αντιτρομοκρατικοί εισαγγελείς της Γαλλίας έχουν αναλάβει να διερευνήσουν το περιστατικό.

«Η συναγωγή La Grande Motte ήταν στόχος επίθεσης σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Αττάλ σε ανάρτησή του στο X. »Μια αντισημιτική πράξη. Για άλλη μια φορά, οι Εβραίοι συμπολίτες μας γίνονται στόχος».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν χαρακτήρισε το περιστατικό «προφανώς εγκληματική πράξη».

Είπε ότι «αναπτύσσονται όλα τα μέσα για να βρεθεί ο δράστης».