Skip to main content

Γαλλία: Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία αναλαμβάνει την έρευνα για την έκρηξη έξω από συναγωγή

REUTERS/Manon Cruz

Για «αντισημιτική επίθεση» μίλησε ο Γκαμπριέλ Ατάλ

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη που πυρπόλησε 2 οχήματα έξω από συναγωγή σε πόλη της νότιας Γαλλίας, ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το γραφείο του εισαγγελέα αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ένα εκ των αυτοκινήτων, που πυρπολήθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία, περιείχε φιάλη αερίου, προκαλώντας έκρηξη από την οποία τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας, ανακοίνωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι κάνοντας λόγο για σκόπιμη ενέργεια.

Γαλλία: Πυρπολήθηκαν οχήματα έξω από συναγωγή στον νότο – Σημειώθηκε έκρηξη

«Πρόκειται για μια αντισημιτική επίθεση. Για μία ακόμη φορά στοχοθετούνται οι εβραίοι συμπολίτες μας», τόνισε ο Ατάλ στο Χ. «Δεν θα υποχωρήσουμε. Μπροστά στον αντισημιτισμό, μπροστά στη βία δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στους εαυτούς μας να φοβηθούν», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Λα Γκραντ-Μοτ, ο Στεφάν Ροσινιόλ, δήλωσε στο AFP ότι ένας δημοτικός αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο της τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνδικάτου αστυνομικών Alliance Police National που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, δεν κινδυνεύει η ζωή του τραυματία.