Skip to main content

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε το πτώμα της κόρης του Μάικ Λιντς

REUTERS/Louiza Vradi

Βρέθηκε το πτώμα της Χάνα Λιντς - Διερευνάται αλυσίδα πιθανών ανθρώπινων λαθών

Δύτες εντόπισαν το πτώμα του τελευταίου αγνοούμενου ατόμου του ναυαγίου της θαλαμηγού στη Σικελία, που πιστεύεται ότι είναι η κόρη του Μάικ Λιντς, Χάνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε πηγή στο Reuters.

Στο μεταξύ η Εισαγγελία του Τερμίνι Ιμερέζε, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόσιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σούπερ γιοτ βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας, προκαλώντας τον θάνατο του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας, Μάικ Λιντς και πέντε ανθρώπων.

Η ιταλική ακτοφυλακή είπε ότι το σκάφος Bayesian, μήκους 56 μέτρων, βάρους 540 τόνων, με βρετανική σημαία βυθίστηκε μέσα σε 16 λεπτά αφότου χτυπήθηκε από άγριους ανέμους 60 κόμβων (πάνω από 110 χλμ/ώρα) κοντά στο Παλέρμο.

Η ταχεία βύθιση ενός τόσο μεγάλου, σύγχρονου και καλά εξοπλισμένου γιοτ λόγω κακοκαιρίας, παρά ως αποτέλεσμα σύγκρουσης, εγείρει ανησυχίες, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλέον μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση.

Διαβάστε σχετικά

Το «αβύθιστο» Bayesian του Μάικ Λιντς χάθηκε κάτω από το νερό σε 16 λεπτά: Ήταν ανθρώπινο λάθος;