Skip to main content

Κάμαλα Χάρις: Αυλαία στο συνέδριο των Δημοκρατικών με ιστορική ομιλία

REUTERS/Kevin Lamarque

Οι σύνεδροι του συνεδρίου πήραν μια πρόγευση τη Δευτέρα, την πρώτη νύχτα του συνεδρίου

Πρόκειται για την σημαντικότερη ομιλία της Κάμαλα Χάρις, όταν θα αποδεχτεί το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία, ένα μήνα αφότου ο Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε από την εκλογική κούρσα.

Από τότε που ωθήθηκε στην κορυφή του ψηφοδελτίου, έχει οξύνει την κούρσα απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δυναμικές ομιλίες της έχουν γίνει δεκτές από ένα κύμα ενθουσιασμού από τους ψηφοφόρους. Εάν η Χάρις κερδίσει στις 5 Νοεμβρίου, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα εκλεγεί πρόεδρος, καθώς και το πρώτο άτομο με καταγωγή από τη Νότια Ασία.

Στην ομιλία της η Χάρις, 59 ετών, σκοπεύει να μιλήσει για τη ζωή της ως κόρη Τζαμαϊκανού πατέρα και Ινδής μητέρας και να εκθέσει τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της αύξησης των δαπανών και την προώθηση των προσωπικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων στην άμβλωση, δήλωσαν βοηθοί της.

Σκοπεύει, μάλιστα, να προβεί σε μια σθεναρή καταγγελία του πρώην προέδρου Τραμπ.

Η πρόγευση της Δευτέρας

Οι σύνεδροι του συνεδρίου πήραν μια πρόγευση τη Δευτέρα, την πρώτη νύχτα του συνεδρίου, όταν η Χάρις βγήκε απροσδόκητα στη σκηνή υπό τους ήχους του «Freedom» της Beyonce.

«Αυτόν τον Νοέμβριο θα συγκεντρωθούμε και θα δηλώσουμε με μια φωνή ως ένας λαός: Προχωράμε μπροστά», είπε.

Η Χάρις έχει συγκεντρώσει το ποσό-ρεκόρ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε έναν μήνα και έχει μειώσει τη διαφορά ή έχει πάρει το προβάδισμα έναντι του Τραμπ σε πολλές δημοσκοπήσεις των πολιτειών μάχης. Σε εθνικό επίπεδο, προηγείται του Τραμπ με 46,6% έναντι 43,8%, σύμφωνα με συλλογή δημοσκοπήσεων του FiveThirtyEight.

Με πληροφορίες από Reuters