Skip to main content

Ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία, με θύματα αμάχους

Press Service of the 24th King Danylo Separate Mechanized Brigade of the Ukrainian Armed Forces/Handout via REUTERS

Επιθέσεις σε Χάρκοβο, Σούμι και Πόκροβσκ

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ρωσία στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας. Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους δύο άμαχοι και τραυματίστηκε ένας τρίτος.

Η περιφέρεια Σούμι γειτνιάζει με την ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου ουκρανικά στρατεύματα έχουν πραγματοποιήσει εισβολή από τις αρχές αυτού του μήνα.

Παράλληλα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε απόψε ότι σε ρωσική επίθεση σκοτώθηκε ένας 56χρονος άνδρας και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα 15χρονο αγόρι, ενώ πολυκατοικίες υπέστησαν επίσης ζημιές από το ρωσικό πλήγμα στο χωριό Μποχοντούχιβ, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Μπαράζ επιθέσεων στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας

Σε ανακοίνωσή του ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα 53 επιθέσεις κατά εχθρικών θέσεων στο μέτωπο του Πόκροβσκ στην ανατολική Ουκρανία, καθώς η Μόσχα πιέζει για να καταλάβει μια στρατηγική πόλη.

Το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η κατάληψη της πόλης Πόκροβσκ, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν σταθερά, παραμένει ο κύριος στόχος των ρωσικών προσπαθειών στην Ουκρανία.

Αλλού στην ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στην κοινότητα Νιου Γιορκ – υψηλής συμβολικής σημασίας λόγω του ονόματός της– στην περιοχή του Τόρετσκ. Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι είχε καταλάβει την κοινότητα αυτή, αλλά το Κίεβο δεν το επιβεβαίωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters