Skip to main content

«Σας έχω άσχημα νέα»: Ο κωμικός Kenan Thompson εξηγεί τι είναι το Project 2025 (βίντεο)

REUTERS/Mike Blake

Η παρέμβασή του στο Συνέδριο των Δημοκρατικών

Η παρέλαση αστέρων στο Συνέδριο των Δημοκρατικών συνεχίζεται. Μεταξύ αυτών που έδωσαν το «παρών» ήταν και ο κωμικός Kenan Thompson, γνωστός από τη συμμετοχή του στο Saturday Night Live. Αποστολή του; Να εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι το περιβόητο Project 2025.

Πρόκειται για ένα σχέδιο Μετάβασης της Προεδρίας, που προέκυψε ύστερα από πρωτοβουλία του Heritage Foundation. Προβλέπει την πλήρη αναμόρφωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και την εδραίωση της εκτελεστικής εξουσίας – εφόσον κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου ο Τραμπ.

Είναι υπέροχο, αλλά…

Ο Thompson παρουσίασε τις βασικές πτυχές του με τη βοήθεια απλών πολιτών. Μεταξύ αυτών μία γυναίκα με διαβήτη, η οποία όπως είπε πληρώνει μόνο 35 δολάρια τον μήνα για τις ενέσεις ινσουλίνης της χάρη στο πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των Μπάιντεν – Χάρις.

«Αυτό είναι υπέροχο. Αλλά στη σελίδα 465 το Project 2025 λέει ότι πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή εκατομμυρίων ασθενών στην πληρωμή συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όπως η ινσουλίνη», της λέει ο Thomspon και εκείνη αναρωτιέται γιατί. «Μάλλον γιατί θέλουν να βγάζουν περισσότερα οι μεγάλες φαρμακευτικές για να τα δωρίζουν στους Ρεπουμπλικάνους», της απαντά.

Στη συνέχεια εμφανίζεται μία εργαζόμενη του υπουργείου Παιδείας, για την οποία έχει επίσης «κακά νέα». Το Project 2025, όπως την ενημερώνει, θέλει την κατάργηση του συγκεκριμένου υπουργείου καθώς και την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι πιστοί οπαδοί του Τραμπ.