Skip to main content

Starbucks: «Πυρά» κατά του νέου επικεφαλής, μετακινείται 1.600 χλμ από το σπίτι του στο γραφείο με εταιρικό αεροσκάφος

Πηγαίνει από την Καλιφόρνια στο... Σιατλ

Ο νέος επικεφαλής της Starbucks, Μπράιαν Νίκολ, δέχεται πυρά μετά την αποκάλυψη ότι θα μετακινείται σχεδόν 1.000 μίλια (1.600 χιλιόμετρα) από το σπίτι της οικογένειάς του στο Newport Beach της Καλιφόρνιας στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ με εταιρικό αεροσκάφος.

Οι επικριτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για αναντιστοιχία μεταξύ της δημόσιας στάσης της εταιρείας σε θέματα περιβάλλοντος  και του τρόπου ζωής των κορυφαίων στελεχών της.

Ο Νίκολ αναμένεται να αναλάβει το τιμόνι της μεγαλύτερης αλυσίδας καφετεριών στον κόσμο στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η περιγραφή της θέση του, ανέφερε ότι δεν θα «απαιτείται να μετακομίσει στην έδρα της εταιρείας», αλλά σημειώνει: «Συμφωνείτε να μετακινείστε από την κατοικία σας στην έδρα της εταιρείας… όπως απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων σας».

Το έγγραφο αναφέρει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη της εταιρείας για «ταξίδια που σχετίζονται με την επιχείρηση» και για «ταξίδια μεταξύ της πόλης κατοικίας του και της έδρας της εταιρείας».

Η Starbucks δήλωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό απομακρυσμένο γραφείο στο Νιούπορτ Μπιτς για να χρησιμοποιεί ο Νίκολ όταν εργάζεται από την Καλιφόρνια.

Η Starbucks εφαρμόζει μια πολιτική υβριδικής εργασίας που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε αν οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν και για τον νέο επικεφαλής ή αν η εργασία του από το νέο απομακρυσμένο γραφείο στην Καλιφόρνια θα πληρούσε αυτές τις απαιτήσεις.

Με πληροφορίες από BBC