Skip to main content

ΗΠΑ: Η Φλόριντα «διώχνει» τους ΛΟΑΤΚΙ+ τουρίστες

Αντιδράσεις για την αφαίρεση των ταξιδιωτικών πληροφοριών για τους ΛΟΑΤΚΙ+ από τον ιστότοπο της Πολιτείας

Το Key West, το Fort Lauderdale, το Wilton Manors και η Αγία Πετρούπολη είναι μεταξύ πολλών πόλεων της Φλόριντα που αποτελούν εδώ και καιρό κορυφαίους προορισμούς των ΗΠΑ για τους ΛΟΑΤΚΙ+ τουρίστες.

Έτσι, αποτέλεσε έκπληξη αυτή την εβδομάδα όταν οι ταξιδιώτες έμαθαν ότι η υπηρεσία τουριστικού μάρκετινγκ της Φλόριντα αφαίρεσε αθόρυβα την ενότητα «LGBTQ Travel» από την ιστοσελίδα της κάποια στιγμή τους τελευταίους μήνες.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απευθύνονται στους LGBTQ+ τουρίστες της Φλόριντα δήλωσαν την Τετάρτη ότι αυτό σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια των αξιωματούχων της πολιτείας να διαγράψουν την LGBTQ+ κοινότητα. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ron DeSantis είχε προηγουμένως υπερασπιστεί ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε τη διδασκαλία στην τάξη σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και υποστήριξε την απαγόρευση της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο για τους ανηλίκους, καθώς και έναν νόμο που είχε ως στόχο να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα drag shows.

«Θέλουν να μας διαγράψουν»

«Είναι απλά αηδιαστικό να το βλέπεις αυτό», δήλωσε ο Keith Blackburn, ο οποίος είναι επικεφαλής του Greater Fort Lauderdale LGBT Chamber of Commerce. «Φαίνεται ότι θέλουν να μας διαγράψουν».

Η αλλαγή στον ιστότοπο του Visit Florida αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NBC News, το οποίο σημείωσε ότι ένα ερώτημα αναζήτησης εξακολουθεί να εμφανίζει ορισμένες καταχωρίσεις για μέρη φιλικά προς τους LGBTQ+ παρά την κατάργηση του τμήματος.

Ο John Lai, ο οποίος προεδρεύει στο συμβούλιο του Visit Florida, δεν απάντησε σε ηλεκτρονικό μήνυμα που ζητούσε σχόλια την Τρίτη. Η Dana Young, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του Visit Florida, δεν απάντησε σε μήνυμα στον τηλεφωνητή την Τετάρτη, ούτε και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του οργανισμού.

Τι είναι το Visit Florida

Το Visit Florida είναι μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ της πολιτείας της Φλόριντα και της τουριστικής βιομηχανίας της πολιτείας. Η πολιτεία συνεισφέρει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στον οιονεί δημόσιο οργανισμό από δύο ταμεία τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Η Φλόριντα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πολιτείες των ΗΠΑ για τους τουρίστες και ο τουρισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της. Σχεδόν 141 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη Φλόριντα το 2023, με τους επισκέπτες εκτός πολιτείας να συνεισφέρουν περισσότερα από 102 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Φλόριντα.

Πριν από την αλλαγή, το τμήμα LGBTQ+ στον ιστότοπο του Visit Florida έγραφε: «Υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας στις παραλίες της Φλόριντα, ο ζεστός καιρός και οι αμέτρητες δραστηριότητες – ένα δέλεαρ για ανθρώπους όλων των προσανατολισμών, αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που αναζητά την αίσθηση του ανήκειν και της αποδοχής».

Πηγή: AP