Skip to main content

Αλέν Ντελόν: Η οικογένεια αρνείται να θανατώσει τον σκύλο με τον οποίο ήθελε να ταφεί μαζί ο ηθοποιός

Κατακραυγή από φιλοζωικές οργανώσεις

Η οικογένεια του Αλέν Ντελόν αψήφησε το αίτημα του εκλιπόντος ηθοποιού, ο οποίος ζητούσε ο αγαπημένος του σκύλος να υποβληθεί σε ευθανασία και να ταφεί δίπλα του.

Ο Γάλλος ηθοποιός είχε εκφράσει ανοικτά την επιθυμία του να ταφεί δίπλα στον Λούμπο, έναν Βελγικό Ποιμενικό, όταν ο ίδιος θα έφευγε από τη ζωή. Η «ασυνήθιστη» επιθυμία είχε διατυπωθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό Paris Match το 2018, όταν και περθιέγραψε τον Λούμπο ως τον σκύλο που θα ήθελε να φτάσει μαζί ως το τέλος, λέγοντας ότι τον αγαπούσε «σαν παιδί» του.

Είχα πενήντα σκυλιά, αλλά ο Λούμπο…

«Είχα 50 σκυλιά στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό», είχε πει είπε ο Ντελόν στο περιοδικό. «Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Να τον κοιμίσει στην αγκαλιά μου».

Η τελευταία επιθυμία του Ντελόν ανασύρθηκε στην επιφάνεια μετά τον θάνατό του. Οργανώσεις για την προστασία των ζώων στη Γαλλία καταδίκασαν μια τέτοια προοπτική, η δε οικογένεια του Ντελόν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να εκπληρώσει την -τουλάχιστον αμφιλεγόμενη- επιθυμία του ηθοποιού, η ταφή του οποίου έχει προγραμματισθεί για το ερχόμενο Σάββατο.

Αντίδραση και από το ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό

Το ίδρυμα για τα ζώα της Μπριζίτ Μπαρντό ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ότι οι συγγενείς του Ντελόν επιβεβαίωσαν ότι ο σκύλος «έχει το σπίτι του και την οικογένειά του» και δεν θα υποβληθεί σε ευθανασία.

Αλλά και τα παιδιά του Ντελόν, δήλωσαν στο BFMTV την Τρίτη ότι ο σκύλος θα συνεχίσει ΄τη ζωή του στην κατοικία του πατέρα τους στο Ντουσί.

Το αίτημα του Ντελόν είχε βρεθεί αντιμέτωπο με έντονες επικρίσεις τις τελευταίες ημέρες.

Η Εταιρεία για την Προστασία των Ζώων (SPA), είχε επικρίνει το αίτημα, τονίζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα ότι «η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου».

Η οργάνωση είχε προσφερθεί αντ ‘αυτού να αναζητήσει νέα στέγη για το σκυλί εάν χρειαζόταν.

Αντιδράσεις εξέφρασε και η φιλοζωική, 30 Million Friends, ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα Ντελόν.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, παρότι τιμά την κληρονομιά του Ντελόν ως «ένθερμου υποστηρικτή της φιλοζωικής υπόθεσης», εκφράζει την ελπίδα ότι ο σκύλος του δεν πρόκειται να θανατωθεί τη στιγμή που χαίρει άκρας υγείας.