Skip to main content

«Επίθεση» χάκερ- ακτιβιστών στη Ferrari για την Παλαιστίνη

Οι χάκερ-ακτιβιστές της «RipperSec» εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση DDoS (Distributed Denial of Service)

Εκτός λειτουργίας έθεσαν προσωρινά τον παγκόσμιο ιστότοπο της Ferrari η ομάδα Χάκερ-ακτιβιστών «RipperSec», θέλοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Οι χάκερ-ακτιβιστές της «RipperSec» εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) που έθεσε τον παγκόσμιο ιστότοπο της Ferrari μερικώς εκτός λειτουργίας για μικρό χρονικό διάστημα. Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας έπεσε «μαύρο» και εμφανίστηκε η λέξη  «Error 500».

Στο μήνυμα διεκδίκησης που διαδόθηκε από την ομάδα των hacktivists στο κανάλι τους στο Telegram αναφέρεται επί λέξει: «Ανοίξτε τα μάτια σας, αυτό είναι γενοκτονία, όχι αυτοάμυνα», ήταν το μήνυμα που έγραψε η ομάδα των «hacktivists» στην ιστοσελίδα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συνοδευόμενο από τα hashtags #FreePalestine και #ForJustice.

Η προέλευση των hacktivists RipperSec είναι ασαφής. Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτό το ακρωνύμιο θα μπορούσαν να προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη,

Σε ιδεολογική βάση

«Οι hacktivists, είναι χάκερ που δρουν σε ιδεολογική βάση, χτυπώντας διάφορους στόχους για να εκφράσουν μια διαμαρτυρία, να διαδώσουν ένα μήνυμα, να μποϊκοτάρουν έναν οργανισμό.. Δεν είναι ακριβώς κυβερνοεγκληματίες, επομένως, αλλά ούτε και  ιεραπόστολοι».

Προς υποστήριξη των ισχυρισμών τους, η ομάδα των «hacktivists» μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς μια αναφορά στο “check-host.net” που φαίνεται να χρησιμεύει ως απόδειξη της επιτυχημένης επίθεσης. « ο λογότυπο που χρησιμοποιεί η ομάδα RipperSec, που περιλαμβάνει ένα στεφανωμένο κρανίο και δύο λιοντάρια, ενισχύει την εικόνα μιας οργάνωσης, έτοιμης να αγωνιστεί για τις πεποιθήσεις της», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Η επίθεση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά πώς, σε ένα πλαίσιο όπου πολιτικά και κοινωνικά κίνητρα μπορούν να πυροδοτήσουν μεγάλης κλίμακας ακτιβιστικές ενέργειες στον κυβερνοχώρο, οι παγκόσμιες εταιρείες μπορεί να είναι ευάλωτες», γράφουν ιταλικές ιστοσελίδες και προσθέτουν: «Φαίνεται ότι η ομάδα RipperSec δεν θα σταματήσει εδώ και μπορεί να έχει ήδη στο μυαλό της νέους στόχους»

Ανάμεσα στα θύματα των πρόσφατων επιθέσεων  των hacktivists «RipperSec» είναι το Microsoft Office, την αγγλική ιστοσελίδα της Pepsi, αρκετούς ισραηλινούς στόχους, τη σουηδική Ikea, τον ιστότοπο γνωριμιών Tinder, την Uber, την  Nivea και τις ιστοσελίδες  διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο.