Skip to main content

Ο Τραμπ θέλει δίπλα του τον Μασκ – Η θέση που θα του προσφέρει, εάν εκλεγεί

REUTERS/Jonathan Ernst

«Είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος, φυσικά και θα το έκανα»

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι αν εκλεγεί θα μπορούσε να ορίσει τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας Έλον Μασκ σε υπουργικό ή συμβουλευτικό ρόλο.

Το σχόλιο του Τραμπ ήρθε μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου ότι θα εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο να τερματίσει την έκπτωση φόρου 7.500 δολαρίων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

«Οι φορολογικές πιστώσεις και τα φορολογικά κίνητρα δεν είναι γενικά πολύ καλό πράγμα», δήλωσε ο Τραμπ στο Reuters σε συνέντευξή του μετά από προεκλογική εκδήλωση στο Γιορκ της Πενσιλβάνια, όταν ρωτήθηκε για την πίστωση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Σίγουρα θα το έκανα»

Ερωτηθείς αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ορίσει τον Μασκ σε συμβουλευτικό ρόλο ή θέση στο υπουργικό συμβούλιο, ο Τραμπ είπε ότι θα το έκανε.

«Είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος. Σίγουρα θα το έκανα, αν το έκανε, σίγουρα θα το έκανα. Είναι ένας πανέξυπνος τύπος», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Μασκ τον περασμένο μήνα υποστήριξε δημοσίως τον Τραμπ στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ. Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Εάν εκλεγεί, ο Τραμπ θα μπορούσε να λάβει μέτρα για να ανατρέψει τους κανόνες του υπουργείου Οικονομικών που διευκόλυναν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επωφεληθούν από την πίστωση των 7.500 δολαρίων ή θα μπορούσε να ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να την καταργήσει εντελώς.

Όσο ήταν πρόεδρος, ο Τραμπ προσπάθησε να καταργήσει την έκπτωση φόρου EV, η οποία αργότερα επεκτάθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2022.

Πηγή ΑΜΠΕ