Skip to main content

Mike Lynch: Ο συγκατηγορούμενός του σκοτώθηκε σε τροχαίο, δύο ημέρες πριν από το ναυάγιο

LinkedIn

Ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Και οι δύο είχαν αθωωθεί τον Ιούνιο ύστερα από μία δικαστική μάχη, που τους ταλαιπώρησε 10 χρόνια

Το BBC φέρνει στο φως μία παράλληλη ιστορία με το ναυάγιο στη Σικελία. Συνεργάτης και συγκατηγορούμενος του Μάικ Λιντς σκοτώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς, που αγνοείται μετά τη βύθιση της θαλαμηγού, ανοιχτά της Σικελίας, είχε εμπλακεί σε μία πολύκροτη, δεκαετή νομική περιπέτεια στις ΗΠΑ.

Ο «Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας», όπως ήταν γνωστός, αντιμετώπιζε πολλαπλές κατηγορίες για απάτη, σε σχέση με την πώληση της εταιρείας του, Autonomy, στη Hewlett Packard το 2011 έναντι 11 δισ. δολαρίων. Μαζί του στο εδώλιο είχε καθίσει και ο στενός συνεργάτης του και αντιπρόεδρος της εταιρείας, Στίβεν Τσάμπερλαιν.

Και οι δύο αθωώθηκαν τον Ιούνιο. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες ο Μάιλ Λιντς γιόρταζε ουσιαστικά στο γιοτ την αθώωση αυτή και είχε καλέσει αρκετούς δικηγόρους της υπερασπιστικής ομάδας.

Την ημέρα του ναυαγίου επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος του Στίβεν Τσάμπερλαιν. Σύμφωνα με το BBC, ο Τσάμπερλαιν σκοτώθηκε το Σάββατο στο Κέμπριτζσαϊρ, όταν τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο, ενώ είχε πάει για τρέξιμο.

«Πάλεψε να καθαρίσει το όνομά του»

Ο Γκάρι Λάισενμπεργκ, συνήγορος του Τσάμπερλαιν, έκανε λόγο για έναν «θαρραλέο άντρα».

«Ο αγαπητός πελάτης και φίλος, Στιβ Τσάμπερλαιν, χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο το Σάββατο, ενώ έτρεχε. Ήταν ένας θαρραλέος άντρας, ασύγκριτης ακεραιότητας. Θα μας λείψει βαθύτατα», ανέφερε ο Λάισενμπεργκ.

«Ο Στιβ πάλεψε με επιτυχία να καθαρίσει το όνομά του στη δίκη. Τώρα το καλό όνομά του θα ζήσει μέσα από την υπέροχη οικογένειά του», πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Κέμπριτζσαϊρ αναζητεί αυτόπτες μάρτυρες για το τροχαίο.