Skip to main content

Ναυάγιο στη Σικελία: Και το αφεντικό της Morgan Stanley μεταξύ των αγνοουμένων – Τι γνωρίζουμε έως τώρα

REUTERS/Igor Petyx

Τα δεδομένα για τη βύθιση του γιοτ

Ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, και ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο, είναι μεταξύ των 6 ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη βύθιση πολυτελούς θαλαμηγού ανοιχτά της Σικελίας.

Η σύζυγος του Μπλούμερ επίσης αγνοείται. Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, 59 ετών, και η κόρη του Χάνα, 18 ετών, δηλώθηκαν αγνοούμενοι χθες, μετά το ναυάγιο περίπου 700 μέτρα από την ακτή του νησιού της Μεσογείου.

Το Bayesian μήκους 56 μέτρων μετέφερε 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Αμερικανών και Καναδών. Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία. Η Πολιτική Προστασία της Σικελίας επιβεβαίωσε επίσης ότι η σορός του μάγειρα του πλοίου ανασύρθηκε.

Πώς έγινε το ναυάγιο – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Η επιχείρηση έρευνας συνεχιζόταν το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το υπό βρετανική σημαία γιοτ με 10 μέλη πληρώματος και 12 επιβάτες βυθίστηκε κοντά στο λιμάνι Porticello, ακριβώς ανατολικά της πρωτεύουσας της Σικελίας, Παλέρμο, τη Δευτέρα.

Το γιοτ ανατράπηκε περίπου στις 5:00 τοπική ώρα μετά από σφοδρή καταιγίδα. Μάρτυρες είπαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι η άγκυρα του Bayesian ήταν πεσμένη όταν ξέσπασε η καταιγίδα, με αποτέλεσμα το κατάρτι να σπάσει και το πλοίο να χάσει την ισορροπία του και να βυθιστεί.

Τη Δευτέρα, ειδικοί πυροσβέστες και δύτες διάσωσης, εκπαιδευμένοι να εργάζονται σε στενούς χώρους, έφτασαν στο σημείο από τη Ρώμη και τη Σαρδηνία, αλλά η πρώτη έρευνα για το ναυάγιο περίπου 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας απέτυχε.

Ο Μάικ Λιντς γιόρταζε την αθώωσή του

Ο Μάικ Λιντς, εκ των αγνοουμένων, είναι γνωστός ως «ο Βρετανός Μπιλ Γκέιτς». Συνίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Autonomy, την οποία και πούλησε στον αμερικανικό κολοσσό υπολογιστών Hewlett-Packard (HP) το 2011 έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά μια σφοδρή δικαστική μάχη μετά την εξαγορά τον είχε ταλαιπωρήσει για πάνω από μια δεκαετία. Αθωώθηκε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο για πολλαπλές κατηγορίες απάτης, για τις οποίες αντιμετώπιζε δύο δεκαετίες φυλάκιση. Υπάρχουν αναφορές ότι ο Λιντς είχε προσκαλέσει μέλη της νομικής του ομάδας στο γιοτ για να γιορτάσουν την αθώωσή του.

Η βύθιση του γιοτ έγινε την ίδια μέρα που επιεβαιώθηκε ότι ο συγκατηγορούμενος του Λιντς στην υπόθεση απάτης, Στίβεν Τσάμπερλεν, σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα.