Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονόησε ότι έχει την υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, αναρτώντας όμως ψεύτικες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την τραγουδίστρια και τους θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος έγραψε στα social media «Δέχομαι!» μαζί με τις εικόνες, οι οποίες προέρχονται από άλλους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές από αυτές φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των θαυμαστών της Σουίφτ, γνωστών ως Swifties, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τραμπ για παραπληροφόρηση.
Η τραγουδίστρια δεν έχει υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο στις εκλογές του 2024, αλλά υποστήριξε τους Δημοκρατικούς το 2020 και επέκρινε τον Τραμπ όσο ήταν πρόεδρος.
Μία από τις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο Τραμπ απεικόνιζε θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια που έγραφαν: «Swifties for Trump».
Fake φωτογραφίες μετά τη Βιέννη
Η ανάρτηση φαινόταν να έχει μια ετικέτα «σάτιρας» με τίτλο που έγραφε: «Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ αφού το ISIS εμπόδισε τη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ».
Η Σουίφτ ακύρωσε πρόσφατα τρεις συναυλίες στη Βιέννη μετά από μια πιθανή απειλή για τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομία συνέλαβε 3 άτομα ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις και είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Μια άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ξανά μιμείται μια αφίσα στρατολόγησης του αμερικανικού στρατού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του θείου Σαμ με αυτό της Σουίφτ και έγραφε: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ».
Το NBC News ανέφερε δύο από τις εικόνες που δημοσίευσε ξανά ο Τραμπ παρουσιάζουν πραγματικές γυναίκες που είναι υποστηρικτές του Τραμπ.
Η Σουίφτ υποστήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και επέκρινε τον Τραμπ κατά τις πανεθνικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.
«Αφού άναψες τις φωτιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού σε όλη την προεδρία σου, έχεις το θράσος να προσποιηθείς την ηθική σου ανωτερότητα πριν απειλήσεις με βία;», έγραψε στο Twitter/X. «Θα σας καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο».
Νωρίτερα φέτος, το BBC ανακάλυψε δεκάδες deepfakes που απεικονίζουν μαύρους ανθρώπους να υποστηρίζουν τον Τραμπ. Δεν υπήρχαν στοιχεία που να συνδέουν τις εικόνες με την εκστρατεία του Τραμπ.
Πηγή: BBC