Skip to main content

Αλέν Ντελόν: Το…άνθος του κακού, πίσω από το αγγελικό πρόσωπο – Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

IMD

Δεν έπαιζε απλώς τους κακούς, αλλά συναναστρεφόταν μαζί τους

Για μερικούς ήταν ο πιο σέξι άνδρας του 20ού αιώνα, και ο μεγαλύτερος γητευτης της Γαλλίας στην οθόνη. Για άλλους, ο άνδρας που συχνά αναφερόταν στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο και ομολόγησε ότι είχε χαστουκίσει μια γυναίκα, ήταν ένας εγωιστής σοβινιστής.

Οι σχέσεις του με τις γυναίκες προκάλεσαν  διαμάχες και οδήγησαν σε ισχυρισμούς για μισογυνισμό, με τις φεμινίστριες να εξοργίζονται από το βραβείο για το σύνολο της καριέρας του, που του απένειμε το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών το 2019.

Τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία -όπου ο Αλέν Ντελόν λατρεύτηκε ως είδωλο της ανδρικής ομορφιάς- ήταν έτοιμοι να παραβλέψουν τις «αδυναμίες» του.

Η αύρα του θείου και το αγγελικό του πρόσωπο αποδείχθηκαν ένας ακαταμάχητος συνδυασμός για μια μακρά σειρά από λαμπερές ηθοποιούς που τον ερωτεύτηκαν.

Αλλά μια από τις παλαιότερες φίλες του, το είδωλο της δεκαετίας του 1960, Μπριζίτ Μπαρντό, τον αποκάλεσε «έναν αετό με δύο κεφάλια… το καλύτερο και το χειρότερο”.

Άγγελος και δαίμονας

Ο  Αλέν Ντελόν, που πέθανε την Κυριακή 18 Αυγούστου, ως σύντροφος μπορεί να χαρακτηριστεί -επιεικώς- αμφιλεγόμενος. Σίγουρα άπιστος.

Ενώ ζούσε το «μεγάλο του πάθος» με τον «έρωτα της ζωής» του Ρόμι Σνάιντερ, ο Ντελόν φέρεται να απέκτησε έναν γιο με την Γαλλίδα τραγουδίστρια των Velvet Underground, Νίκο.

Και παρότι αρνήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του ότι ο  Άρι Μπουλόν ήταν δικό του παιδί ήταν δικό του, η μητέρα του Ντελόν φαίνεται ότι είχε διαφορετική άποψη καθώς μεγάλωσε το αγόρι, ο οποίος έμοιαζε καταπληκτικά στον Ντελόν .

Ο Μπουλόν, πέθανε το 2023, σε ηλικία 60 ετών, από υπερβολική δόση ηρωίνης, χωρίς να λάβει την πολυπόθητη αναγνώριση.

Επίσης, δύο από τους γιους του τον κατηγόρησαν για ενδοοικογενειακή βία, με τον έναν να λέει ότι ο Ντελόν είχε σπάσει οκτώ πλευρά της μητέρας του και δύο φορές τη μύτη της.

Ο Ντελόν το αρνήθηκε αυτό, αλλά παραδέχτηκε ότι χαστούκισε γυναίκες που του επιτέθηκαν.

 Τραυματική παιδική ηλικία

Η παιδική ηλικία του Ντελόν, υπήρξε μια δύσκολη υπόθεση, και ίσως να ευθύνεται για την μετέπειτα συμπεριφορά του.

Γεννημένος στο Sceaux, ένα μεγάλο προάστιο στα νότια του Παρισιού, ήταν γιος της Εντίθ και του Φαμπιέν Ντελόν. Χώρισαν όταν ο Αλέν ήταν τεσσάρων και τον μεγάλωσαν ανάδοχοι γονείς μέχρι που πέθαναν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια επέστρεψε για να ζήσει με τη μητέρα του και τον νέο σύζυγό της, τον Πολ Μπουλόν , έναν χασάπη, στο πλευρό του οποίου  ο Ντελόν μαθήτευσε   όταν ήταν 14 ετών.

Θυελλώδης νεότητα

Κατά την διάρκεια της σποραδικής εκπαίδευσής του, αποβλήθηκε από διάφορα σχολεία για κακή συμπεριφορά.

Στα 17 του, κατατάχθηκε στο γαλλικό ναυτικό και υπηρέτησε στην Ινδοκίνα ως αλεξιπτωτιστής κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Dien Bien Phu

Από τα τέσσερα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας, ο Ντελόν πέρασε 11 μήνες στη φυλακή για «απειθαρχία». Το 1956, μετά από ατιμωτική απόταξη, επέστρεψε εργάστηκε ως αχθοφόρος, σερβιτόρος και πωλητής.

 Σύνδεσμοι με την ακροδεξιά

Δεν έπαιζε απλώς τους κακούς, αλλά συναναστρεφόταν μαζί τους.

Μετά το 2000 χρόνια, έγινε μια πολωτική φιγούρα λόγω της υποστήριξής του στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και του Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον  αποκαλούσε «αγαπητό φίλο»

«Είναι επικίνδυνος για το πολιτικό σκηνικό γιατί είναι ο μόνος που είναι ειλικρινής», δήλωσε ο Ντελόν. «Λέει φωναχτά αυτό που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι και αυτό που οι πολιτικοί αποφεύγουν να πουν επειδή είναι είτε πολύ δημαγωγικοί είτε πολύ δειλοί. Ο Λεπέν, με όλα τα ελαττώματα και τις ιδιότητές του, είναι ίσως ο μόνος που σκέφτεται τα συμφέροντα της Γαλλίας πριν από τα δικά του».

Επίσης το 2013 δήλωσε σε συνέντευξή του στο France 5 ότι η ομοφυλοφιλία είναι ενάντια στη φύση.

Ο Ντελόν έγινε επίσης πρωτοσέλιδο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν η γαλλική αστυνομία κατέσχεσε 72 πυροβόλα όπλα και 3.000 φυσίγγια από το σπίτι του. Οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν είχε άδεια οπλοκατοχής.

naftemporiki.gr