Skip to main content

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ

REUTERS/Nir Elias
Φωτογραφία αρχείου

«Δεν πρόκειται για έναν αθώο πολίτη»

Την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστεί ακόμη ένας, ανέλαβε η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου μία ώρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών  Άντονι Μπλίνκεν,έφτασε στο Τελ Αβίβ -για ένατη φορά- για να συναντηθεί με Ισραηλινούς ηγέτες και να πιέσει για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, και οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, εξήγησαν ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ «θα επανέλθουν στο προσκήνιο για όσο διάστημα διαρκούν οι σφαγές της (ισραηλινής) κατοχής, οι επιχειρήσεις εκτοπισμού αμάχων και η πολιτική δολοφονιών».

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία του Ισραήλ και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες στο Τελ Αβίβ ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Ο 50χρονος άνδρας μετέφερε τη βόμβα σε μια τσάντα στην πλάτη του ενώ περπατούσε στην οδό Lehi στο νότιο τμήμα της πόλης, όταν αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ένας περαστικός που επέβαινε σε ηλεκτρικό σκούτερ, γύρω στα τριάντα, τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ταυτότητα του νεκρού το κλειδί για το κίνητρο

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ Peretz Amar δήλωσε ότι η ταυτότητα του νεκρού άνδρα αποτελεί το κλειδί για το κίνητρο.

«Είναι δύσκολο να ταυτοποιήσουμε το πτώμα», δήλωσε ο Amar.

«Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για έναν αθώο πολίτη, αλλά για κάποιον που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό».