Skip to main content

Ισραήλ: Ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ – Ένας νεκρός

REUTERS/Moti Milrod ISRAEL OUT

Ερευνάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Ένας άνδρας σκοτώθηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε δρόμο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία η έκρηξη οφείλεται εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Η υπηρεσία ασφαλείας, Σιν Μπετ εξετάζει επίσης την υπόθεση, αλλά δεν συμμετέχει επισήμως στην έρευνα ακόμη, υποδεικνύοντας ότι οι ερευνητές εξέταζαν επίσης την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Ένας άνδρας πιθανότατα μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σακίδιο πλάτης, κι ενώ περπατούσε στην οδό και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο μηχανισμός εξερράγη.

Ο άνδρας, γύρω στα 50, σκοτώθηκε από την έκρηξη και ένας περαστικός που επέβαινε σε ηλεκτρικό σκούτερ, γύρω στα τριάντα, τραυματίστηκε ελαφρά.

Στο σημείο μετέβησαν τόσο αστυνομικοί όσο και ασθενοφόρα και εντόπισαν έναν άνδρα γύρω στα 50 να κείτεται νεκρός.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι η έκρηξη θα μπορούσε να είναι απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το σημείο του συμβάντος, ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ Πέρετζ Αμαρ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα και ότι η ταυτότητα του νεκρού αποτελεί το κλειδί για το κίνητρο.

«Είναι δύσκολο να ταυτοποιήσουμε τον νεκρό. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για έναν αθώο πολίτη, αλλά για κάποιον που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό», είπε.

Πηγή: Times of Israel