Skip to main content

Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

«Δεν έχουν υπάρξει και δεν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Κιέβου»

Η Ρωσία διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post σχετικά με υποτιθέμενες προγραμματισμένες μυστικές διαπραγματεύσεις για μερική κατάπαυση του πυρός.

«Δεν έχουν υπάρξει και δεν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Κιέβου για την ασφάλεια των πολιτικών υποδομών ζωτικής σημασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η αμερικανική εφημερίδα είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ είχε ματαιώσει σχέδια για τέτοιες μυστικές συνομιλίες.

«Κανείς δεν κατέστρεψε τίποτα γιατί δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να αποτραπεί», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αυτές οι συνομιλίες είχαν προγραμματιστεί στο Κατάρ με στόχο να σταματήσουν οι επιθέσεις τουλάχιστον κατά των ενεργειακών υποδομών .

«Οι μόνες επαφές που υπάρχουν είναι μεταξύ μεσαζόντων σε ανθρωπιστικό επίπεδο – ειδικά στην ανταλλαγή αιχμαλώτων»,δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε  ότι το ίδιο το Κίεβο αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα την άνοιξη του 2022 και στη συνέχεια τις απαγόρευσε νομικά με διάταγμα.