Skip to main content

ΗΠΑ: Στις 10 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ

(REUTERS/Umit Bektas/Elizabeth Frantz)

Η Χάρις και ο Τραμπ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά από τότε που ο πρόεδρος Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα και η αντιπρόεδρος έγινε υποψήφιος των Δημοκρατικών

Η Φιλαδέλφεια θα διαδραματίσει και πάλι σημαντικό ρόλο στις εκλογές του 2024. Το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διεξαχθεί στο National Constitution Center στη Φιλαδέλφεια στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το ντιμπέιτ έχει οριστεί για τις 9 μ.μ. και θα συντονίσουν οι παρουσιαστές του ABC News Ντέιβιντ Μιούιρ και Λίνσεϊ Ντέιβις, ανακοίνωσε το δίκτυο. Θα μεταδοθεί από το ABC, το ABC News Live, το Disney+ και το Hulu.

Για πρώτη φορά

Η Χάρις και ο Τραμπ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά από τότε που ο πρόεδρος Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα και η αντιπρόεδρος έγινε υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ο κ. Μπάιντεν και ο Τραμπ συμφώνησαν να συζητήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου τον Μάιο στο πλαίσιο δύο προεδρικών ντιμπέιτ. Το πρώτο ντιμπέιτ, που διοργανώθηκε από το CNN, έγινε στις 27 Ιουνίου και η απόδοση του κ. Μπάιντεν οδήγησε σε μια χορωδία Δημοκρατικών που εξέφρασαν ανησυχία για την ικανότητά του να νικήσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο. Ο κ. Μπάιντεν εγκατέλειψε την κούρσα τρεις εβδομάδες αργότερα και υποστήριξε τη Χάρις.