Skip to main content

Ρωσία: Ουκρανικό πλήγμα σε γέφυρα του Κουρσκ

Telegram

Η γέφυρα χρησιμοποιούνταν από το Κρεμλίνο για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων του

Η Ουκρανία κατέστρεψε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα πάνω από τον ποταμό Seym, καθώς συνεχίζει την εισβολή της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η επιχείρηση κοντά στην πόλη Glushkovo έχει αποκόψει μέρος της τοπικής περιοχής.

Η γέφυρα χρησιμοποιούνταν από το Κρεμλίνο για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων του και η καταστροφή της θα μπορούσε να παρεμποδίσει τις προσπάθειές τους.

«Ταμείο ανταλλαγής»

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ενισχύουν τις θέσεις τους στο Κουρσκ και αποκάλεσε τα κατεχόμενα εδάφη ταμείο ανταλλαγής, υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να ανταλλαγούν με ουκρανικές περιοχές που κατέχει η Μόσχα.

Δύο εβδομάδες επιχείρησης στο Κουρσκ

Διανύοντας τώρα τη δεύτερη εβδομάδα της, πρόκειται για τη βαθύτερη εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Η αιφνιδιαστική διασυνοριακή επιχείρηση της Ουκρανίας είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι να διαφύγουν προς την ασφάλεια.

Αλλά εν μέσω των ουκρανικών ισχυρισμών για εδαφικά κέρδη, το Κίεβο έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει ρωσικά εδάφη», δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

Ο Mykhailo Podolyak δήλωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους που ήθελαν από την εισβολή τους στη Ρωσία ήταν να κάνουν τη Μόσχα να διαπραγματευτεί «με τους δικούς μας όρους».